Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

SIA "Liviko" apgrozījums pērn audzis par 8%

Alkohola ražotāja un tirgotāja _Liviko _Latvijas meitas uzņēmuma SIA _Liviko _apgrozījums 2008.gadā pieauga par 8% un sasniedza 337,9 miljonus igauņu kronu (aptuveni 15,1 miljons latu), informēja kompānijā. Liviko valdes priekšsēdētājs Janeks Kalvi rezultātus vērtā kā sekmīgus, ņemot vērā strauju ekonomiskās situācijas pasliktināšanos Latvijā gada otrajā pusē.

Visas grupas apgrozījums pieaudzis par 32%, grupas kompāniju kopējais apgrozījums sasniedza 1,848 miljardus igauņu kronu (aptuveni 82,9 miljoni latu). Liviko saražotās alkoholisko dzērienu produkcijas pārdošanas apjomi 2008.gadā sasniedza 12,7 miljonus litru. 24% jeb trīs miljoni litru no tiem tika eksportēti, un tas ir par 31% vairāk nekā 2007.gadā.

Mātesuzņēmuma jeb Igaunijas Liviko apgrozījums 2008.gadā bija 1,364 miljardi igauņu kronu (61 miljons latu), apgrozījums kāpis par 10%. Galvenokārt tas tiek pamatots ar pašu ražotas produkcijas eksporta un importētas produkcijas pārdošanas apjomu pieaugumu. Liviko grupas Lietuvas uzņēmuma Liviko UAB apgrozījums 2008.gadā pieauga par 41%.

2008.gadā grupa savu produkciju pamatā eksportējusi uz Latviju, Lietuvu, Krieviju, Ukrainu, Somiju, ASV, kā arī uz citām valstīm. Populārākā liķiera Vana Tallinn pārdošanas rezultāti kāpuši par 13%, bet otra populārākā produkta - degvīna Viru Valge - eksporta rādītāji pieauguši par 5%.

Kā norāda kompānija, pērnais gads Baltijas alkohola nozares kompānijām bijis īpaši smags - Igaunijā akcīzes nodoklis alkoholiskiem dzērieniem pieauga par 33%, bet Lietuvā par 20%, kas radīja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība cenu strauju kāpumu un pirktspējas kritumu.

Kompānijas Baltijā 2008.gadā akcīzes nodoklī kopumā samaksājušas 853 miljonus igauņu kronu (38,3 miljoni latu).

Liviko ir viens no trim lielākajiem alkohola nozares uzņēmumiem Baltijas valstīs. Kompānija nodarbina 224 darbiniekus Igaunijā, 112 Latvijā un 78 Lietuvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses