Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Standard sešu mēnešu apgrozījums pieaudzis par 46 %

Baltijas valstu vadošā biroju un viesnīcu mēbeļu ražotāja AS Standard apgrozījums 2007. gada pirmajā pusē, salīdzinot ar šādu pašu iepriekšējā gada periodu, pieaudzis par 46 % jeb līdz 132,3 miljoniem kronu. No apgrozījuma eksports veidoja 35 miljonus kronu , vietējā tirgus apgrozījums bija 97 miljoni kronu.

Standard lielākais eksporta tirgus ar 21 miljonu kronu bija Somija. „Pusgada laikā AS Standard peļņa bijusi 9 miljoni kronu, kas ir divas reizes vairāk nekā šajā pašā periodā iepriekšējā gadā,” pavēstīja AS Standard valdes loceklis, mārketinga direktors Prīts Tamms (Priit Tamm). „Šī gada pirmajā pusē Standard izaugsme bija lielāka tieši vietējā tirgū, kur pārdošanas apjoms palielinājās par 57 %. Igaunijas tirgū galvenokārt izpildām biroju projektus, taču šajā periodā lielākie projekti ir bijuši Tallinas vecpilsētā atvērtās viesnīcas Telegraaf un ostas apkaimē izvietotās viesnīcas Euroopa iekārtošana.”

„Standard 2007. gada pirmās puses eksports pieaudzis par 27 %. Lielākos darbus esam veikuši Somijā un Latvijā, taču ir bijušas arī ekskluzīvākas eksporta valstis, piemēram, Beļģija,” piebilda Prīts Tamms. „No ārvalstu pasūtījumiem Standard ir bijis ļoti veiksmīgs lielu viesnīcu projektu izpildē. Jūnijā veiksmīgi pabeidzām Helsinku Vāntas lidostā atveramās viesnīcas Hilton 246 istabiņu apmēbelēšanu. Papildus Somijai un Latvijai Standard svarīgākie eksporta tirgi bija Vācija, Zviedrija, Holande, Lietuva, Beļģija un Krievija.”

Pēc Prīta Tammes vārdiem Standard tirgus daļa biroju iekārtošanas tirgū Baltijas valstīs ir izaugusi līdz 30 procentiem. „Pēc Eve Mēbeļu iegādes pagājušā gada laikā uzlabojām savu pozīciju Latvijā biroju mēbeļu un projekta mēbeļu pārdevēju vidū no piektās vietas uz trešo,” stāstīja Prīts Tamms. „SIA Standard Latvia 2007. gada pirmā pusgada apgrozījums audzis par 60 % jeb līdz 13 miljoniem kronu. Esam ievērojami nostiprinājušies Latvijā, un izaugsme turpinās. Šogad sākām paplašināt sadales tīklu Lietuvas tirgū, un uzņēmuma mērķis ir līdz 2008. gada beigām kļūt par nozares līderi Baltijas valstu tirgū.“

Standard (www.standard.ee) ir viens no Baltijas valstu lielākajiem biroju un viesnīcu mēbeļu ražotājiem. Uzņēmums pieder Igaunijas kapitālam. Standard pieder tirdzniecības tīkls visā Igaunijā un pārstāvniecības veikali Tallinā un Rīgā. Standard ir izplatītāji Latvijā, Lietuvā, Somijā, Norvēģijā, Vācijā un Krievijā. Uzņēmuma 2006. gada apgrozījums bija 212 miljoni kronu, peļņa 10 miljoni kronu. Standard strādā 216 cilvēki.

Papildinformācija:
Prīts Tamms, AS Standard valdes loceklis, mārketinga direktors
Tel. +372 6509 303, e-pasts: [email protected]

Silvia Kübar
Monitooringujuht
[email protected]
+37256269336

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses