Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ukrainas "Gumatex" varētu pamest Daugavpil

Ukrainas tehnisko audumu ražotāja "Gumatex Corporations Ltd." meitas uzņēmums "Gumatex Baltija" pēc vairāk nekā četru gadu atrašanās Daugavpilī šobrīd izved tehniku, ražošanu tā arī neuzsācis, sestdien raksta "Dienas bizness" (DB).

"Gumatex Baltija" valdes loceklis Sergejs Čerkasovs avīzei apstiprinājis faktu, ka šobrīd no rūpnīcas tiek izvests aprīkojums un tas pārdots. «Iespējams, "Gumatex" pametīs Latviju, taču punkts uz «i» vēl nav likts. Pieļauju iespēju, ka tiks mainīts ražošanas profils, taču manā rīcībā pagaidām nav informācijas par konkrētiem uzņēmuma nākotnes plāniem,» teicis Čerkasovs.

Laikraksts atgādina, ka "Gumatex Baltija" Latvijā ir kopš 2003.gada, taču ražošana šajā laikā nav uzsākta. Čerkasovs stāstījis, ka šo gadu laikā tikusi uzstādīta ražošanas tehnika, tā izmēģināta, taču gala produkts tā arī neticis ražots, jo pēdējā laikā pieprasījums esot samazinājies. "Gumatex Baltija" Latvijā atvērts, lai uzņēmums varētu vieglāk strādāt Eiropas Savienības tirgū.

Ar uzņēmuma vadību Ukrainā DB nav izdevies sazināties.

"Gumatex Corporations Ltd" ražo tehniskos audumus un gatavu šūšanas produkciju. Uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka tam ir piecas fabrikas, no kurām trīs Ukrainā, viena Tadžikistānā un vēl viena Latvijā, Daugavpilī, kas nodarbojas ar virvju ražošanu priekš gumijas tekstila produktiem un poliamīda, poliesteravirvju ražošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses