Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

DelfinGroup plāno akciju sākotnējo publisko piedāvājumu Nasdaq Riga

Latvijas finanšu nozares koncerns AS DelfinGroup plāno veikt akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) Nasdaq Riga biržā 2021. gada laikā. Emitējamo akciju daudzums un cena tiks paziņota pirms akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma oficiālas izziņošanas un atbilstoši regulatora apstiprinātam prospektam. DelfinGroup jau ir veiksmīga septiņus gadus ilga obligāciju emisiju pieredze Nasdaq Riga biržā. Tāpat daudzus gadus uzņēmums veiksmīgi sadarbojies ar tūkstošiem investoru, piesaistot finansējumu P2P savstarpējo aizdevumu platformā.

DelfinGroup papildu finansējuma piesaistes mērķis ir tirgus līdera pozīciju nostiprināšana un jaunu un inovatīvu patēriņa kreditēšanas produktu izstrāde dažādām sabiedrības grupām. Izmantojot jaunos finanšu tehnoloģiju risinājumus, DelfinGroup plāno vēl vairāk attīstīt patēriņa kreditēšanas biznesa virzienu, lai vēl veiksmīgāk konkurētu šajā segmentā, tai skaitā ar tradicionālajām bankām.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "DelfinGroup stabilā izaugsme un līdzšinējā veiksmīgā finansējuma piesaistes pieredze Nasdaq Riga biržā ļauj mums spert nākamo attīstības soli un uzsākt arī publisku uzņēmuma akciju kotāciju. Latvijā līdz šim startēt biržā ar savu akciju piedāvājumu ir uzdrīkstējušies visai nedaudzi uzņēmumi. Tāpēc ar savu rīcību vēlamies ne vien pavērt iespēju privātajiem un institucionālajiem investoriem piedalīties mūsu stabilās izaugsmes stāstā, bet arī iedvesmot citus Latvijas uzņēmumus startēt biržā. Plānojam, ka jauno akcionāru peļņu veidos ne vien akciju vērtības pieaugums, bet arī reizi ceturksnī izmaksātas dividendes. Pēdējo trīs gadu laikā uzņēmums dividendēs ir izmaksājis 6,730 miljonus eiro."

Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne: "Esam gandarīti, ka DelfinGroup iegūtā pieredze biržā kā obligāciju emitentam ir iedvesmojusi uzņēmuma akcionārus izvirzīt jaunus, ambiciozus izaugsmes mērķus. Novēlam uzņēmumam panākumus plānotajā akciju publiskajā emisijā."

Plānotā IPO finanšu konsultanta LHV bankas institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis: "Baltijas akciju tirgū daudzus gadus ir pietrūcis finanšu sektora pārstāvja tieši no Latvijas. Tāpēc DelfinGroup piedāvātā jaunā ieguldījumu iespēja būtu svaigs papildinājums investoriem. Turklāt uzņēmums apvieno vairākus investoriem svarīgus faktorus: vēsturiska izaugsme, plānotas regulāras dividendes, kā arī aktīvs fokuss uz ilgtspējas jautājumiem."

Eversheds Sutherland Bitāns vecākais partneris, zvērināts advokāts Māris Vainovskis: "DelfinGroup uzsāktais ceļš uz akciju iekļaušanu biržā papildus jau emitētajām obligācijām apliecina ilgtspējas nozīmīgumu uzņēmuma tālākajā darbībā. Uzņēmuma sagatavošanās iekļaušanai biržā un prospekta izstrāde ir rūpīgi veicams process vēl pirms FKTK atļaujas saņemšanas publiskā piedāvājuma izteikšanai. Dažas no priekšrocībām, kas saistītas ar uzņēmuma iekļaušanu biržā, ir piekļuve attīstības kapitālam, uzņēmuma redzamības un uzticamības pieaugums, ko novērtē klienti un sadarbības partneri."

DelfinGroup līdzdibinātājs un padomes priekšsēdētājs Agris Evertovskis: "DelfinGroup iziešana biržā būs ilgtermiņa ieguvums visām iesaistītajām pusēm. Izmantojot jaunās tehnoloģijas, apņemamies turpināt radīt inovatīvus un ilgtspējīgus pakalpojumus dažādām sabiedrības grupām, tostarp veicināt plašāku pieejamību finanšu pakalpojumiem tiem iedzīvotājiem, kam šobrīd nav pieejami banku pakalpojumi. Tāpat turpināsim virzīt un izglītot sabiedrību aprites ekonomikas jautājumos, popularizējot un nodrošinot mazlietotu preču apriti mūsu filiāļu tīklā un internetā."

DelfinGroup nerevidētais konsolidētais apgrozījums 2020.gadā bija 24 miljoni eiro, kredītportfelis sasniedza 34 miljunus eiro, un EBITDA pieauga līdz 9 miljiem eiro. Apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieauga par 8%, savukārt uzņēmuma kredītportfelis palielinājās par 9%. Konsolidētā EBITDA gada laikā kāpa par 8%. Kopējais DelfinGroup apkalpoto klientu skaits Latvijā jau pārsniedz 400 tūkstošus, un vidēji mēnesī uzņēmums izsniedz 35 tūkstošus dažāda veida aizdevumu.

Lai ērti varētu sekot līdzi DelfinGroup akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma jaunākajai informācijai, visi interesenti ir aicināti pierakstīties IPO jaunumu saņemšanai uzņēmuma mājaslapā.


AS DelfinGroup attīstība un izaugsme

Koncerna pirmais uzņēmums SIA Lombards24.lv tika izveidots pirms 12 gadiem – 2009.gadā. Jau 2010.gadā uzņēmumam bija 50 lombardu filiāļu tīkls visā Latvijā. Līdz ar uzņēmuma izaugsmi un pakalpojumu klāsta paplašināšanos, 2012.gadā notika pirmā lielā reorganizācija, kam sekoja nosaukuma maiņa uz ExpressCredit. Kopš 2014.gada uzņēmuma emitētās obligācijas tiek tirgotas Nasdaq Riga biržā. Investoru lokā ir gan privātpersonas, gan institucionālie investori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un citām valstīm. Uzņēmumam turpinot augt, 2020.gadā tika uzsākts nākamais koncerna reorganizācijas posms, tostarp nomainot nosaukumu uz DelfinGroup. Savukārt šā gada janvārī noslēdzās DelfinGroup reorganizācijas process, pārveidojot uzņēmuma tiesisko formu no sabiedrības ar ierobežotu atbildību par akciju sabiedrību. Šobrīd DelfinGroup pamatkapitāls ir 4 miljoni eiro, un to veido 40 miljoni akciju. Papildus uzņēmums ir pilnveidojis un nostiprinājis labākās korporatīvās pārvaldības principus, tostarp 2021. gada sākumā izsludinot starptautisku konkursu neatkarīgu padomes locekļu atlasei.


Par DelfinGroup

AS DelfinGroup ir licencēts finanšu nozares uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un pārstāv zīmolus Banknote, VIZIA un Rīgas pilsētas lombards. Uzņēmums nodrošina darbu 270 profesionāļiem 91 filiālē 38 Latvijas pilsētās. Koncerna 2020. gada aprēķinātie nodokļi ir 3,42 miljoni eiro. AS DelfinGroup ir LTRK dalībniece un ir saņēmusi VID sadarbības programmas Zelta līmeņa statusu. Koncerna pamatpakalpojumi ir mazlietotu preču tirdzniecība filiālēs un internetā, lombarda aizdevums, patēriņa aizdevums, kā arī senioru aizdevums, kura nosacījumi ir īpaši pielāgoti senioriem. DelfinGroup obligācijas ir kotētas Nasdaq Riga First North obligāciju sarakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses