Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltijas jūras reģiona forumā 5G Techritory vērtēs pirmā gada pieredzi 5G ieviešanā

No 11. līdz 12. novembrim Rīgā jau trešo reizi notiks viens no nozīmīgākajiem 5G tehnoloģiju pasākumiem – Baltijas jūras reģiona ekosistēmas forums 5G Techritory” pulcējot vadošus jomas ekspertus no visas pasaules. Šī gada foruma nosaukums Gads pēc 5G ieviešanas: pirmā pieredze un mācība nākotnei. Pielāgojoties situācijai pasaulē, pirmo reizi pasākums notiks virtuāli, konferences saturu straumējot no centrālās norises vietas Vefresh inovāciju kvartālā Rīgā, portālu Diena informē pasākuma rīkotāji.

Foruma diskusijās meklēs atbildes, kā samazināt 5G ieviešanas izmaksas un uzņēmumiem sākt ar to pelnīt, kā vairot 5G sniegto pienesumu sabiedrībai un pārvarēt sabiedrībā valdošo tehnofobiju, kāpēc 5G nav veicinājis tik strauju nozares attīstību, kā iepriekš tika prognozēts u.c. 

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš komentē: "Pirms gada, valdībai aktīvi līdzdarbojoties, Latvija bija viena no pirmajām valstīm pasaulē, kas atklāja piektās paaudzes komunikācijas tīklu, nodrošinot Latvijas uzņēmējiem un pētniekiem vēl nebijušas iespējas. Esam ielēkuši strauji braucošajā 5G vilcienā, un redzam, ka šis lēmums bija pareizs - šobrīd jebkurā jomā nepieciešami jauni digitāli risinājumi. Mums ir jāsaglabā uzņemtais kurss, lai arī turpmāk esam vieni no pirmajiem, kas pilnvērtīgi izmanto jaunās tehnoloģijas inovatīvu produktu un pakaloojumu attīstīšanā. Esam apņēmības pilni turpināt darbu un būt vieni no  pasaules līderiem šajā jomā."

Konference tiks pārraidīta īpaši izveidotā platformā vairākos kanālos, katrā no tiem piedāvājot oriģinālu saturu un auditorijas mijiedarbību ar konferences runātājiem. 

Savukārt 5G Techritory direktors Neils Kalniņš saka, ka "ņemot vērā neskaidro situāciju pasaulē saistībā ar COVID-19, esam pieņēmuši izaicinājumu noorganizēt augsta līmeņa pasākumu virtuālā formātā, nodrošinot dalībniekiem klātbūtnes sajūtu un iespēju iesaistīties foruma norisē. Ar vadošiem 5G jomas ekspertiem no visas pasaules, vērtēsim jau sasniegto un iezīmēsim 5G ceļa karti nākamajam periodam. Piektās paaudzes tehnoloģiju ieviešana ir kolektīvs darbs, tāpēc sadarbībai starp valdībām, mobilo sakaru kompānijām, nozares organizācijām ir kritiska nozīme. Forums ir vieta, kur satikties publiskajam un privātajam sektoram, zināšanām un pieredzei, lai stiprinātu sadarbību un virzību uz kopīgu mērķi."

Pasākums būs bezmaksas un notiks angļu valodā. Nepieciešama iepriekšēja reģistrācija www.5GTechritory.com

Forums pulcēs 5G politikas veidotājus, nozares organizāciju, korporāciju un biznesa līderus no visas pasaules. Konferencē uzstāsies Nokia, Qualcomm, AT&T, DOCOMO pārstāvji, Starptautiskās telekomunikāciju savienības (ITU), Globālās mobilo sakaru piegādātāju asociācijas (GSA), 5G infrastruktūras asociācijas (5G-IA) eksperti, kā arī Eiropas Komisijas un Ziemeļvalstu Ministru padomes vadošās amatpersonas. 

5G Techritory ir ikgadējs 5G ekosistēmas forums, ko organizē VAS Elektroniskie sakari. Tā ir platforma 5G tehnoloģiju sekmīgai attīstībai un komercializācijai, ar mērķi atbalstīt Baltijas jūras valstu sabiedrības, ekonomikas un uzņēmējdarbību.

Foruma stratēģiskais partneris - LMT

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses