Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Bauskas piena īpašumu nopērk banka

Maksātnespējīgā uzņēmuma Bauskas piens apjomīgāko nekustamo īpašumu Bauskā, Stacijas ielā 2, izsoles ceturtajā kārtā jūlija beigās iegādājās bankrotējušās firmas lielākais kreditors – GE Money Bank, ziņo portāls bauskasdzive.lv.

Bankas īpašumā nonāca bijušā piena kombināta ēka un jaunais komplekss, informēja uzņēmuma maksātnespējas administratore Jevgēņija Tokmačova. Viņa izsoli vērtē kā ļoti neveiksmīgu, jo Stacijas ielas objekta sākumcena bija 360 tūkstoši latu. Ceturtā izsole notika ar lejupejošu soli, un banka to savā īpašumā ieguva par 10% no sākumcenas jeb 36 tūkstošiem latu.

Vairāk nekā pusmiljonu vērtais zemesgabals ar ēkām līdz šim nav ieinteresējis nevienu potenciālo pircēju. Bijušajiem īpašniekiem tā arī neizdevās izveidot vērienīgāko piena pārstrādes uzņēmumu, visu mantību nācās likt zem ūtrupes āmura. Administratore domā, ka jaunā ēka ir piemērota ražotnei vai noliktavai. Vecajai kombināta daļai ir tikai viens risinājums – nojaukšana. To pirms maksātnespējas bija plānojuši arī iepriekšējie īpašnieki.

«Ge Money Bank» pārstāvis Jānis Beseris apstiprināja, ka kredītiestāde ir sākusi maksātnespējīgā uzņēmuma «Bauskas piens» nekustamā īpašuma pārņemšanu. «Izsoles rezultāti vēl ir jāapstiprina tiesai, pašlaik mēs gaidām, kad maksātnespējas administrators iesniegs tiesā pieteikumu par izsoles akta apstiprināšanu. Īpašuma pārdošana būtu labākais risinājums. Mēs ceram, ka tas izdosies, taču vispirms mums ir jāsagaida tiesas apstiprinājums īpašuma tiesībām un tā reģistrēšana Zemesgrāmatā. Tikai pēc tam tas būs pilnībā nonācis bankas īpašumā,» stāsta J. Beseris. Viņš apstiprināja, ka banka turpinās nodrošināt tehnisko apsardzi jaunajam ražošanas korpusam, tāpat kā līdz šim.

Īpašnieku maiņa un tālākā rīcība ir aktuāls jautājums apkārtējo namu iedzīvotājiem. Ūdensapgāde dzīvojamām mājām Stacijas ielā 5 un 6, tirdzniecības centram «Līga», autoservisam Īslīces ielā tiek nodrošināta no artēziskā urbuma, kas juridiski pieder maksātnespējīgajai AS «Bauskas piens». Ūdenssaimniecības rekonstrukcijas projektā Bauskā šie objekti nav iekļauti. J. Tokmačova paskaidroja, ka jaunajam īpašniekam nav tiesību sniegt šādus pakalpojumus, tam būtu jāsaņem licence, jāveic sertifikācija. Viņa apšauba, vai īpašnieks to darīs. Tālab šis jautājums ir nodots pašvaldības pārziņā.

Lai iedzīvotājus neatstātu bez ūdens un kanalizācijas, pašlaik top tehniskais projekts. Bauskas novada domes saimnieciskās nodaļas vadītājs Jānis Kalinka paredz, ka tas būs gatavs septembrī. Pēc tam domes sēdē tiks lemts par līdzekļu piešķiršanu. Darbus vajadzētu pabeigt līdz novembrim.

J. Beseris teic, ka līdz brīdim, kad tiesa apstiprinās izsoles aktu, īpašuma un ūdensapgādes iekārtu apsaimniekošana būs administratora pārziņā. Kad bankas īpašuma tiesības būs reģistrētas Zemesgrāmatā, tiks lemts par turpmāko apsaimniekošanu. Banka plāno vienoties ar pašvaldību, lai iedzīvotāji arī turpmāk saņemtu kanalizācijas un ūdensapgādes pakalpojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Joprojām dārgi

Priekšā ļoti izaicinošs uzdevums, lai uzlabotu airBaltic finanšu stāvokli.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses