Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Inčukalna gāzes krātuvi turpmāk vadīs Rinalds Dimiņš

Par gāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS Conexus Baltic Grid (Conexus) pārvaldībā esošās Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītāju kļuvis Rinalds Dimiņš, liecina Conexus paziņojums. Dimiņš par krātuves vadītāju kļuvis jau 1. martā.

Iepriekš viņš strādājis par Inčukalna pazemes gāzes krātuves ražošanas vadības operatīvā dienesta un gāzes kompresoru dienesta inženieri, bet kopš 2017. gada - par uzņēmuma gāzes kompresoru dienesta vadītāju.

Līdzšinējais Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītājs Ivars Šcerbickis turpina darbu uzņēmumā Conexus. Viņa pārziņā turpmāk būs tehniskās attīstības un investīciju daļa, kas uzņēmumā pārraudzīs stratēģisko projektu vadību un realizāciju, teikts Conexus paziņojumā.

Kā vēstīts, Conexus provizoriskais apgrozījums nepilnos 12 mēnešos pērn bija 51,444 miljoni eiro, bet peļņa - 17,021 miljons eiro, liecina Conexus publiskotais nerevidētais finanšu pārskats par periodu no 2017. gada 4. janvāra līdz 31. decembrim.

Conexus dibināts 2016. gada 22. decembrī, reorganizācijas rezultātā no Latvijas gāzes nodalot pārvades un glabāšanas darbības virzienus. Conexus ir vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators Latvijā, kurš pārvalda Inčukalna pazemes gāzes krātuvi un maģistrālo dabasgāzes pārvades sistēmu, kas tieši savieno Latvijas dabasgāzes tirgu ar Lietuvu, Igauniju un Krievijas Ziemeļrietumu reģionu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka atbilstoši Enerģētikas likuma prasībām līdz pagājušā gada beigām Conexus bija jāpārdod, lai tā akcionāri būtu ar 'Latvijas gāzes' īpašniekiem nesaistītas personas. Šī prasība neatteicas uz finanšu investoru Marguerite Fund. Tādējādi līdz 2017. gada beigām Conexus akcijas bija jāpārdod tādiem akcionāriem kā Gazprom, Itera Latvija un Uniper Ruhrgas International GmbH.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses