Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Jaunās piena rūpnīcas būvniecību Jelgavā uzticēs SIA CB

Jauno piena rūpnīcu Jelgavā būvēs SIA CB, portālu Dienu.lv informēja SIA Latvijas Piens valdes loceklis Raimonds Freimanis.

SIA Latvijas Piens, ko jaunas piena pārstrādes rūpnīcas attīstībai izveidojuši piena kooperatīvi Trikāta KS, Dzēse un Piena partneri KS, izvērtējot saņemtos sešus piedāvājumus, par saimnieciski izdevīgāko atzina SIA CB piedāvājumu 2,2 miljonu latu vērtībā bez pievienotā vērtības nodokļa.

Pārrunas par līguma slēgšanu ar SIA CB sāksies nākamnedēļ, plānojot būvdarbus uzsākt jūlija beigās. Būvniecība norisināsies vairākās kārtās, un projektu finansēs SEB banka, skaidroja R.Freimanis.

Kopumā jaunās piena pārstrādēs rūpnīcas Jelgavā būvniecības konkursa nolikumus izņēma 13 pretendenti.

SIA Latvijas Piens informēja, ka paralēli būvdarbu konkursam norit darbs pie iekārtu un tehnoloģiju nodrošinājuma -  ir noslēgti līgumi ar galvenajiem iekārtu piegādātājiem un slēdz līgumus par atsevišķu mazāku tehnoloģisko iekārtu piegādēm.

Projekta kopējās izmaksas tiek plānotas 10 miljonu latu apmērā, kas ietver pilnīgi visus maksājumus t.sk. nodokļus, būvniecības izmaksas,  projekta finansēšanas izmaksas, apgrozāmos līdzekļus,  investīcijas iekārtu iegādei, zemnieku ieguldījumu un Eiropas līdzfinansējumu -  gandrīz trīs miljonu latu apmērā. Rūpnīcas būvniecību pilnībā plānots pabeigt 2012. gada sākumā.

Ražošanu plānots uzsākt ar  vājpiena koncentrātu,  pēc tam ražojot arī puscietos un cietos sierus. Uzņēmums orientējas gan uz eksportu, gan produkcijas realizāciju arī vietējā tirgū. Realizējot šo kopprojektu, kooperatīvi plāno vienā ražošanas maiņā pārstrādāt 250 līdz 300 tonnas piena.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses