Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LDz pērn sarucis strādājošo skaits, bet pieaugusi alga

Koncernā Latvijas Dzelzceļš pērn vidējā darba alga bijusi 716,2 lati, savukārt par aptuveni 300 darbiniekiem - līdz 11 665 - samazinājies strādājošo skaits, šodien preses konferencē skaidroja uzņēmuma valdes priekšsēdis Uģis Magonis.

Viņš norādīja, ka LDz piedāvājot salīdzinoši augstu atalgojumu aptuveni 1% no visiem Latvijā strādājošiem. Provizoriskie dati liecina, ka pērn valstij nodokļos esot nomaksāta rekordliela summa - 74,46 miljoni latu, no kuriem 35,38 miljoni latu veido valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, 19,93 miljonus latu iedzīvotāju ienākuma nodoklis, savukārt 14,93 miljonus latus - akcīzes nodoklis par degvielu.

Kā ziņots, janvāra beigās intervijā biznesa portālam Nozare.lv LDz prezidents Magonis sacīja, - kā rāda provizoriskie aprēķini, LDz koncerna apgrozījums pērn bijis 319,7 miljoni latu.

Koncerns Latvijas Dzelzceļš sastāv no valdošā uzņēmuma VAS Latvijas Dzelzceļš un piecām meitassabiedrībām - AS LatRailNet, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA LDz Cargo, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA LDz Infrastruktūra, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA LDz Ritošā sastāva serviss, kā arī apsardzes uzņēmuma SIA LDz Apsardze.

Kā ziņots, LDz meitasuzņēmuma SIA LDz Cargo pārvadāto kravu apjomi pērn pieauguši par 20,8% - līdz 59,38 miljoniem tonnu kravu, liecina informācija LDz mājaslapā.

Līdz ar to LDz Cargo sasniedzis jaunu pārvadāto kravu rekordu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses