Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pavļuts piedalīsies Minhenes Ekonomikas forumā

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts ceturtdien un piektdien piedalīsies 11. Minhenes Ekonomikas forumā, kas šogad veltīts izglītības un ekonomikas konkurētspējas jautājumiem, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministra preses sekretāre Daiga Grūbe.

Minhenes Ekonomikas forumā D.Pavļuts ar uzrunu atklās paneļdiskusiju "Palūkoties otrpus žogam. Kā to dara kaimiņi?". Diskusija iecerēta par to, kā dažādās izglītības sistēmas un pieejas ietekmē ekonomikas attīstību Eiropā, kā tās atsaucas uz konverģenci Eiropas Savienības (ES) valstu vidū un kā nodrošināt, lai izglītības sistēma darbojas ciešā sasaistē ar ekonomikas vajadzībām.

Piektdien, 4.maijā, ekonomikas ministram paredzēta arī tikšanās ar šā gada 25., 26. novembrī Rīgā plānotā Starptautiskā Ķīnas uzņēmējdarbības foruma organizatoriem – starptautiskās organizācijas Horasis priekšsēdētāju Franku Jurgenu Rihteru. Forums notiek kopš 2005.gada un tajā ik gadu piedalās vismaz 400 dalībnieki.

Vācijā ir ceturtā lielākā Latvijas eksporta partnere. Latvijas un Vācijas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2011.gadā bija 2,052 miljardi eiro, kas ir par 26,1% vairāk nekā 2010.gadā. 2011.gadā Latvija uz Vāciju eksportējusi preces un pakalpojumus 808,3 miljonu eiro (568,1 miljona latu) vērtībā, bet imports no Vācijas veidoja 541,1 miljonu eiro (380 miljonus latu). Galvenās Latvijas eksporta preces uz Vāciju ir saplāksnis, finierētās plātnes, koka plakanie paliktņi, kūdra, koka mēbeles, rapšu vai ripšu sēklas, alumīnija sakausējumi, stikla šķiedras u.c.

Minhenes Ekonomikas forums kopš 2002.gada uz diskusiju par Eiropas globālai sacensībai būtiskiem jautājumiem katru gadu pulcē zinātniekus, lēmumu pieņēmējus politikā, rūpniecībā un finansēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses