Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Premjers: Igauņi un lietuvieši nevēlas redzēt, ka sašķidrinātās gāzes termināli jābūvē Rīgā

Igauņu un lietuviešu kolēģi nevēlas ieraudzīt acīmredzamo, ka piemērotākā vieta sašķidrinātās gāzes termināļa būvei būtu Rīga ar gāzesvadu uz Inčukalna krātuvi, no kuras jau tagad notiek pārējo Baltijas valstu gāzesapgāde, šādu viedokli Latvijas Avīzē paudis premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Premjera vērtējumā, jautājumā par gāzes apgādi lietas "nenotiek pavisam labi", jo Latvija arvien vēl ir simtprocentīgi atkarīga no Gazprom piegādēm.

"Baltijas valstis nekādi nespēj vienoties par piemērotāko sašķidrinātās gāzes termināļa izvietošanas vietu - kā alternatīvu šīm piegādēm. Tāpēc esam aicinājuši Eiropas Komisiju veikt reģionālu pētījumu un mums ar pirkstu parādīt, kur būtu lietderīgāk būvēt šo termināli," sacījis Dombrovskis.

"Tas pats par Rail Baltica projektu, par to vienojāmies beidzamajā triju valstu premjerministru tikšanās reizē. Šis ir ļoti dārgs projekts, tādēļ svarīgi nodrošināt finansējumu 85 procentu apmērā no ES puses, lai varam virzīties uz priekšu. Protams, būtisks ir arī maršruts, ja gribam, lai tajā būtu gan pasažieri, gan kravas," teicis politiķis.

"Tāpēc lietderīgi iekļaut atzarus uz Rīgas ostu un lidostu, jo vienkārši būvēt dzelzceļu bez šīs piesaistes liek jautāt: kāds tam visam ekonomiskais pamatojums. Kāds pienesums Latvijas ekonomikai? Jāpanāk tāds maršruts, kas papildina jau esošās mūsu transportsistēmas priekšrocības. Manuprāt, tas ir tikai loģiski. Šaubos, vai jāinvestē miljardi līnijā Garkalne-Tallina," skaidroja valdības vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses