Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgas ostā janvārī pārkrautas 3,4 miljoni tonnas kravu

Šā gada janvārī Rīgas brīvostā pārkrautas 3,4 miljoni tonnas dažādu kravu, kas ir lielākais vienā mēnesī ostā pārkrautais kravu apjoms pēdējos 10 gados, portālu Diena.lv informēja Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāve Anita Leiškalne.

Rīgas osta janvāra mēnesī pēc kravu apgrozījuma ir lielākā Baltijas valstu osta, apsteidzot Klaipēdu, Tallinu un Ventspili. Vislielākais pieaugums - 34,5%- saglabājies beramkravu grupā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, pārkrauto ogļu apjoms ir palielinājies par 39,6% un sasniedz 1,3 milj. tonnu. Ogļu kravas sastāda gandrīz 40% no kopējā brīvostas kravu apgrozījuma.

"Domājot par ilgtermiņa attīstību un konkurētspējas saglabāšanu, nekavējoties būtu jāuzsāk Krievu salas projekta realizācija, lai nenonāktu situācijā, kurā pieprasījums pārsniedz ostas iespējas un tiek bremzēta ostas attīstība," pārvaldes viedokli pauda A.Leiškalne.

Beramkravu segmentā koksnes šķeldas pārkraušanas apjoms palielinājies par 51%, kūdras par 89,2% un zāģmateriālu par 101,9%. Ir samazinājies pārkrauto minerālmēslu apjoms, taču par 81,1% audzis pārējo beramkravu skaits, tai skaitā, sojas, koksnes granulu, asfalta u.c. Lejamkravu segmentā pieaugums ir 17,6%. Kopumā šogad pārkrauts jau 900 000 tonnu naftas produktu.

Šogad apstrādāti 300 000 tonnu konteinerizēto kravu, kas ir par 45,5% vairāk nekā iepriekšējā gada atbilstošajā periodā. Roll On/Roll Off kravu grupā attiecībā pret 2011. gada janvāri vērojams apjoma kāpums par 26,5%.

Šogad pārvadājumu jomā apkalpoti 64 533 000 cilvēku, kas ir par 15% vairāk kā pagājušā gada pirmajā mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses