Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Topošajā Attīstības bankā plānots ieguldīt 25 miljonus latu

Saeimas Budžeta komisija trešdien lems par Hipotēku bankas kapitāla palielināšanu, Latvijas Radio apstiprināja komisijas vadītājs Jānis Reirs (Vienotība). Saskaņā ar viņa teikto, apmēram 25 miljoni latu būs jāiegulda iecerētās Attīstības bankas darbības nodrošināšanai. Nauda netikšot ņemta no budžeta, bet gan no esošajiem Valsts kases depozītiem bankā. Jau ceturtdien par šo lēmumprojektu būs jābalso arī Saeimai, Latvijas Radio apstiprināja Reirs.

Jau tuvāko nedēļu laikā tiks parakstīti dokumenti par Hipotēku bankas komerciālās daļas pārdošanu. Patlaban atrasti pircēji četrām no kopumā sešām piedāvātajām komercdaļas paketēm. Nedz darījumu summas, nedz pircēju vārdi atklāti netiek, taču zināms, ka tie ir divi investori, kas jau darbojas Latvijā - stabilas respektablas bankas ar labu reputāciju. Klientu pāreja uz šīm bankām plānota sešu mēnešu laikā, ziņo Latvijas Radio.

Koncepcija par Hipotēku un zemes bankas pārveidi attīstības bankā, nodalot komerciālo daļu, tika pieņemta 2009. gada beigās. Tā bija viena no starptautisko aizdevēju prasībām. Tā kā krīzes laikā pircējus bija grūti atrast, process tika iesaldēts, līdz pērn aprīlī valdība izskatīja Hipotēku bankas pārveides plānu. Novembrī tika apstiprināta bankas komercdaļas pārdošanas stratēģija. To vada valdības piesaistītie konsultanti "SEB Enskilda", kas izveidoja un investoriem piedāvāja sešas Hipotēku bankas komercdaļas paketes. Četrām no tām pircēji atrasti, stāsta "SEB Enskilda" pārstāvis Mārtiņš Krūtainis. Viņš norāda, ka patlaban līgumi sagatavoti parakstīšanai ar diviem Latvijā jau strādājošiem investoriem, vienlaikus tiek strādāts pie atlikušo pakešu pārdošanas.

Kā norāda Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko, investori, kas iegādāsies Hipotēku bankas komercdaļu, ir drošas, stabilas, respektablas bankas ar labu reputāciju, tāpēc viņam nav bažu, kā rokās Hipotēku bankas klienti un pakalpojumi nonāks.

Finanšu ministrs Andris Vilks uzsver, ka darījums ir saskaņots ar Eiropas Komisiju un atbilst starptautiskajiem aizdevējiem solītajam bankas komercdaļu pārdot līdz 2013. gada beigām un ļauj virzīties uz attīstības bankas izveidi.

Līgumi ar investoriem tiks parakstīti tuvāko nedēļu laikā. Pircēju vārdi tiks atklāti pēc darījuma noslēgšanas. Arī darījuma summa patlaban atklāta netiek. Tāpat nav zināms, kur nonāks par darījumu saņemtā nauda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Joprojām dārgi

Priekšā ļoti izaicinošs uzdevums, lai uzlabotu airBaltic finanšu stāvokli.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses