Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vairākas lidsabiedrības apdomā Tallinas maršruta atklāšanu; Air Berlin mērķē uz Rīgu

Turcijas aviokompānija Turkish Airlines pavēstījusi par maršruta Stambula - Tallina atklāšanu, turklāt tā nav vienīgā lidsabiedrība, kas apdomā lidojumu uz Tallinu uzsākšanu, raksta Db.lv.

Lai arī sabiedriskajā telpā izskanējušās ziņas par to, ka Air Berlin plāno atklāt jaunu maršrutu Tallina – Berlīne, ir izrādījušās pāragras, tomēr Air Berlin pārstāvji norādījuši, ka šī iespēja nav izslēgta no viņu plāniem, tomēr vērtēta tiek arī Rīga, raksta BBN.

"Patlaban mēs analizējam situāciju Baltijas valstīs," norādīja Air Berlin pārstāvis Štefans Demuts (Stefan Demuth). Viņš piebilda, ka lidsabiedrība jau ir sākusi sarunas par sadarbību ar airBaltic Rīgā un izskata maršruta atvēršanu uz Latvijas galvaspilsētas lidostu tās lielā tirgus dēļ.

Jau vēstīts, ka arī Spānijas lidsabiedrība Iberia jau izvēlējusies savam galamērķu sarakstam no Baltijas valstīm pievienot Rīgas lidostu.

Spānijas Iberia radījusi jaunu zemo cenu aviokompāniju Iberia Express. Iberia Express aptvers Spānijas pilsētas, ieskaitot Madridi, un tādas salas kā Ibiza, Fuerteventura un Lanzarote. Tāpat lidsabiedrības plānos ietilpst ar laiku uzsākt lidojumus arī uz Īriju, Itāliju Grieķiju, Latviju un Nīderlandi.

"Mēs uzskatām, ka Rīgā ir lielāks potenciāls. Tirgus ir lielāks un te ir vairāk pasažieru, arī, vērtējot no ģeogrāfiskā viedokļa, Rīga atrodas pa vidu visām trim Baltijas valstīm," norādīja Lučia Ambroha (Lucia Ambroj), Iberia pārstāve. Viņa piebilda, ka Tallinas maršruts arī varētu būt kompānijas plānos, tomēr ne agrāk kā no 2013. gada.

Pati Tallinas lidosta ir lūkojusi pēc lidsabiedrības, kas varētu pasažierus pārvadāt no Āzijas, pamatā no Ķīnas, uz Tallinu, un Estonian Air varētu veikt šo pasažieru pārvadājumus Eiropā. Šis ir gana ambiciozs plāns, jo Somijas nacionālā aviokompānija Finnair jau veksmīgi veic šādus lidojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses