Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Diena Šauļos – bet vai būs gana?

Vēl aizvien ir populāras vienas dienas ekskursijas uz Šauļiem. No rīta piecelies, bet pēc dažām stundām jau esi Saules pilsētā. Pārāk daudz neieplānojot, it kā var apmeklēt visus galvenos pilsētas objektus, papusdienot, bet vai patiešām pietiks ar vienu dienu šajā Ziemeļlietuvas pilsētā?

10 tūrisma objekti, par kuriem rakstīts visos tūrisma gidos – veseli divi saules pulksteņi, katedrāle, bulvāris un daudzie muzeji neļaus garlaikoties.

Tūrisma pārstāvji teic, ka tad, ja tiktu veikta aptauja, ko latvieši meklē Šauļos, droši varētu sacīt, ka tirgus, cepelīni un “Dzelzs lapsa” būtu vispieprasītākās lietas. Tāpēc gribētos ieteikt, kur Šauļos atrodami visgaršīgākie cepelīni, bet, tā kā vasara jau ir tepat, tad arī aukstā zupa (liet. šaltibarščiai), ar ko atveldzēties. Auksto zupu var izbaudīt visur, bet tūrisma pārstāvji ir izveidojuši sarakstu ar vietām, kur tā ir vis vis vis...

Nav noslēpums, ka Šauļi ir Saules pilsēta, tāpēc ar sauli saistīti objekti ir ne viens vien – divi saules pulksteņi, taktilā saules objektu karte pie “Gaiļa” pulksteņa, “Saules spogulis” (“Saulės veidrodis”) pie tūrisma informācijas centra ir pavisam jauns un apaļš kā pati saule.

Ja apnīk pilsētas bruģis, var pastaigāties arī pa meža parkiem vai doties uz botānisko dārzu. Varbūt pat izdotos sarīkot pikniku? Nu, vismaz atpūsties un atgūties – noteikti.

Šauļos notika iešanas sacensības, dalībniekiem bija jānoiet 15 tūkstoši soļu – vai jūs pieņemtu šādu izaicinājumu? Izrādās, tik soļu pilsētā noteikti nav robeža – gan visi objekti tiks apmeklēti, gan dabā būs pabūts. Noteikti vērts izmēģināt! Šauļus var iepazīt arī bez automobiļa, visur dodoties kājām, itin viegli nostaigāsiet ieteicamo dienas soļu skaitu.

Tūrisma pārstāvji droši jautā – vai patiešām visu pagūsiet apskatīt vienā dienā, varbūt jau uzreiz meklēt naktsmājas un palikt te uz vēl vienu dienu?

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena