Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lidostā Rīga sagaidīs labdarības avioreisu

Pēc 14 gadu pārtraukuma lidostā Rīga ar īpašu avioreisu no Norvēģijas nākamnedēļ ieradīsies labdarības projekta SAS Ziemassvētku avioreiss (SAS Julefly) komanda – vairāk nekā 90 brīvprātīgo, kas nedēļas nogalē dosies pie mazturīgajām Latvijas ģimenēm, lai tām nogādātu sarūpētās pārtikas un higiēnas preču paciņas, apģērbu, apavus un citas noderīgas mantas.

Sadarbībā ar fondiem Cerība ģimenei un Cerība bērniem plānots sniegt palīdzību vairāk nekā 300 ģimenēm visā Latvijā. Kopumā projekta brīvprātīgie un atbalstītāji sarūpējuši teju 350 kravas paletes ar pārtiku un dažāda veida pirmās nepieciešamības precēm. SAS Ziemassvētku avioreisa idejas autors ir atvaļinātais aviokompānijas Scandinavian Airlines (SAS) gaisa kuģa kapteinis Karstens Midtuns, kurš pirms 31 gada kopā ar domubiedriem un atbalstītājiem aizsāka šo projektu, dodoties pirmajā labdarības avioreisā uz Polijas pilsētu Gdaņsku. 

No 1991. līdz 2002. gadam SAS Ziemassvētku avioreisa brīvprātīgo komanda bija biežs viesis arī Latvijas mazturīgajās ģimenēs un bērnunamos. Tolaik projekta ietvaros tika sarūpētas ne tikai dažādas pārtikas un pirmās nepieciešamības preces. Daudzi bērni no Latvijas devās uz Norvēģiju, kur viņi tika uzņemti SAS darbinieku ģimenēs un pavadīja neaizmirstamu nedēļu ārpus ierastās vides.

No 2003.gada līdz 2016.gadam projekta brīvprātīgie sniedza palīdzīgu roku Igaunijas trūkumcietējiem, bērniem bērnu namos, personām ieslodzījuma vietās, kā arī sociālajiem dienestiem. Izvērtējot situāciju un gadu gaitā nodrošinātās palīdzības apjomu Igaunijā, projekta vadības komanda pieņēma lēmumu šogad atkal sniegt palīdzību Latvijas mazturīgākajiem iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena