Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Visbiežāk slimo pēc ceļojumiem uz Indiju, Turciju, Krieviju, Ēģipti

"Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 194 infekcijas slimību gadījumi, kad cilvēku inficēšanās notikusi ārzemēs", informē Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) Epidemioloģiskās drošības un sabiedrības veselības departamenta vadītājs Jurijs Perevoščikovs. Departamenta vadītājs teica, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, pagājušajā gadā ārvalstīs inficēto cilvēku skaits ir trīskāršojies - 2010.

gadā bija reģistrēts 51 gadījums, 2009.gadā - 87 gadījumi.Ārzemju ceļojumu laikā Latvijas iedzīvotāji (148 gadījumi) pārsvarā inficējušies ar akūtām zarnu infekcijām. Ar akūtām zarnu infekcijām (AZI) Latvijas iedzīvotāji biežāk saslimuši pēc ceļojumiem uz Indiju, Turciju, Krieviju (15 cilvēki), Ēģipti (13), Lietuvu (10), Lielbritāniju (8), Āfrikas valstīm (6), Ukrainu (6), Bulgāriju (5), Igauniju (5). No visiem saslimšanas gadījumiem ar AZI, 58 gadījumos,jeb 39,2% saslimušajiem konstatēti neatšifrētas etioloģijas gastroenterīti, 45 gadījumos cilvēki inficējušies ar dažādiem vīrusiem, 21 ceļotajam tika konstatēta salmoneloze.2011.gadā tika reģistrēts viens no Indijas ievests paratīfa gadījums."Latvijā 2011.gadā tika reģistrēti 46 "ievestie" saslimšanas gadījumi ar citām infekcijas slimībām, visvairāk - ar Laimas slimību, legionelozi, malāriju un Denges drudzi. Ar Laimas slimību ārzemēs inficējušies 14 cilvēki (4 - Vācijā, 2 - Lielbritānijā un pa vienam - Amerikas Savienotajās Valstīs, Austrijā, Baltkrievijā, Čehijā, Krievijā, Lietuvā, Slovēnijā un Somijā). Saistībā ar ceļojumiem uz Čehiju, Indiju, Meksiku un Vāciju reģistrēti 4 legionelozes saslimšanas gadījumi. Trīs personas inficējās ar malāriju ceļojumu laikā uz Indiju (2) un Ganu (1), savukārt pēc ceļojumiem uz Indiju un Nigēriju divas personas saslima ar Denges drudzi", tā situāciju ar "ievestajām" infekcijām raksturo Jurijs Perevoščikovs."Lai samazinātu inficēšanās risku , jau savlaicīgi, vismaz četras nedēļas pirms plānotā ceļojuma, vēlams apmeklēt ceļotāju slimību speciālistu vai ģimenes ārstu un konsultēties par attiecīgajā apvidū sastopamajām slimībām, un, kā var no tām izsargāties," saka LIC Ambulatorās nodaļas vadītāja Agita Jēruma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot, ceļojot pa Provansu?

Tuvojas vasara – ceļojumu laiks. Tāpēc šoreiz stāstu par gardumiem, kas raksturīgi tieši Francijas dienvidu reģionam – Provansai.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena