Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dari pats: Nātru lapu pesto

Pirmās pavasara nātrītes ir ārkārtīgi vērtīgs vitamīnu avots, un vērts tās iekļaut ēdienkartē, izmēģinot dažādas receptes. Nātres var ne tikai pievienot svaigajiem kokteiļiem un gatavot zupu – no tām izdodas arī ļoti garšīgs pesto.

Nepieciešams:

  • 4 glāzes nātru lapiņu;
  • 5 ēdamkarotes sasmalcinātu ciedru riekstu, valriekstu vai mandeļu;
  • 3 daiviņas ķiploku (var aizstāt ar divām tējkarotēm ķiploku pulvera);
  • 50 gramu rauga pārslu;
  • no citrona norīvēta miziņa (izvēlieties bio citronu);
  • 1/2 tējkarotes sāls;
  • 1/2 extra virgin olīveļļas.

Vispirms sasmalcina riekstus, tad blenderī pievieno pārējās sastāvdaļas un sasmalcina līdz vēlamajai konsistencei. Ledusskapī noslēgtā traukā to var uzglabāt līdz pāris nedēļām, bet, lai uzņemtu maksimāli daudz vērtīgo vielu, ieteicams apēst iespējami drīz!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena