Olu čaumalās iesētu zāli vai asnus – zirņus, mikrozaļumus, ķirbjus u. c. – var izmantot gan kā tematiskus dekorus, gan vēlāk iedēstīt dobē ar visu čaumalu, tikai atdalīt tās apakšu, lai saknes tiek cauri stiepties zemē, bet pati čaumala noder augsnes bagātināšanai, jo satur noderīgus mikroelementus.
Nepieciešams:
- olu čaulu pusītes;
- augsne;
- dažādas sēklas;
- trauks novietošanai.
Olas čaumalas pusīti piepilda ar augsni un tajā iedēsta sēkliņu apmēram pusotras nedēļas pirms svētkiem – lai zaļumi pagūst izdīgt un saaugt. Ja aug par strauju, lai neizstīdz un nesadzeltē, čaumalu ar augiem var ievietot ledusskapī. Šādi var ne tikai veidot dekorus, bet arī audzēt dēstus dārzam.