Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lauku ceļotājs : Cilvēki atpūtai tērē vairāk

Lauku tūrismam bijusi lieliska sezona. Dati vēl pilnībā nav apkopoti, bet pēc tūrisma vietu saimnieku aplēsēm, tūristu skaits šogad varētu būt pieaudzis par 10-15%, piektdien LTV Rīta Panorāmā sacīja Lauku tūrisma asociācijas Lauku ceļotājs prezidente Asnāte Ziemele.

Saimnieki sezonu vērtējot pozitīvi un ir priecīgi par izmaiņām valsts ekonomikā – varot redzēt, ka cilvēkiem ir vairāk naudas un viņi vairāk tērē atpūtai.

Šosezon pieaudzis tūristu skaits no Krievijas, to varot manīt gan bērnu nometnēs, gan arī aktīvā tūrisma segmentā, kas līdz šim nebija vērojams. Pieaudzis arī tūristu skaits no Nīderlandes, savukārt  mazāk nekā iepriekš Latviju apmeklējuši tūristi no Vācijas. 

Ziemele stāstīja, ka ārzemju tūristi Latvijā nekad nav tērējuši mazas naudas summas. Viņa skaidroja, ka dodoties atpūsties, cilvēki vēlas labi pavadīt laiku un budžetu īpaši neierobežo. Ik gadu ārzemju tūristu tērēto līdzekļu apmērs palielinās par aptuveni 5%.

Vietējo tūristu vidū jūtami atgriezusies vēlme atpūsties dažādi – tiek rīkotas sporta spēles, kāzas utml. Arī pasākumu apmeklētāju skaits liekot secināt, ka cilvēki var atļauties vairāk nekā iepriekš. Jautāta par korporatīvajām sporta spēlēm, Ziemele stāstīja, ka tādas tiekot rīkotas, bet privāto, ne valsts sektora uzņēmumu vidū. 

Viņa stāstīja, ka lauku tūrismam ļoti palīdz dažādi festivāli, kas piesaista apmeklētājus un piebilda, ka festivālu sezona vēl nav beigusies. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena