Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Baha ziedi dzīvniekiem

Baha ziedu terapijas pirmsākumi saistīti ar velsiešu izcelsmes ārsta Edvarda Baha (1886–1936) vārdu. Savas dzīves laikā viņš izveidoja ziedu esenču kombināciju, ko nodēvēja par Rescue (glābt – angļu val.). Kombinācijas sastāvā iekļautas piecas Baha ziedu esences: naudiņu saulrozīte, puķu sprigane, Kaukāza plūme, baltais mežvītenis un čemuru baltstarīte.

Esenču kombināciju ārsts vienmēr turēja pa rokai un nepieciešamības gadījumā spēja ātri līdzsvarot pacienta psihoemocionālo stāvokli un aktivizēt pašizveseļošanās un pašregulācijas mehānismus. 

Baha ziedu terapija palīdz visiem, kas jūtas slikti vai kaut kādā veidā cieš. Tā palīdz atgūt un saglabāt emocionālo līdzsvaru arī dzīvniekiem. Baha ziedu līdzekļi uz mūsu mīļdzīvniekiem iedarbojas ļoti ātri. Baha ziedu terapijas ilgums dzīvniekiem parasti ir daudz īsāks nekā cilvēkiem un rezultāts – noturīgāks. Speciālisti novērojuši, ka dažkārt dzīvniekiem ir nepieciešami tie paši Baha ziedi, kas saimniekiem. Tāpēc vienmēr ieteicams apsvērt, vai terapijā nav nepieciešams iesaistīties arī mīluļa saimniekam.

Baha ziedus dzīvniekam izvēlas uz novērojuma pamata, piemēram, ja dzīvnieks ir bailīgs, izvēlas pērtiķmutīti, ja suns ir atturīgs un mīl būt vienatnē, derēs sermulīte, ja viņš ieradis izlūgties kādu kumosiņu pie galda – cigoriņš, ja ģimenē ienācis zīdainītis, dzīvnieka greizsirdību un agresiju palīdzēs neitralizēt ilekss. Mēģiniet iejusties sava mīluļa ādā! Tas palīdzēs izvēlēties viņam piemērotus ziedus.

Atcerieties, ka Baha ziedu līdzekļus nav iespējams pārdozēt, kā arī tiem nav nevēlamu blakņu. Baha ziedu līdzekļi nav nedz zāles, nedz uztura bagātinātāji, tie tiek klasificēti kā pārtikas produkti. Tāpēc varat droši eksperimentēt, līdz atradīsit gan piemērotākos ziedu līdzekļus savam mīļdzīvniekam, gan atbilstošāko lietošanas metodi. Varat vienlaicīgi izvēlēties lietot paši un dot savam mīlulim līdz septiņām dažādām Baha ziedu esencēm. Lietošanas biežums ir atkarīgs no tā, cik akūts ir emocionālais stāvoklis un situācija. Piemēram, pēc ārkārtas situācijas vai tās laikā (negadījums, dzemdības u. tml.) Baha ziedus varat lietot ik pēc pāris minūtēm vai ceturtdaļstundas. Savukārt, ja vēlaties atbrīvoties no smaga psihoemocionāla stāvokļa, kas jau pastāv kādu laiku, pietiks, ja Baha ziedi tiks lietoti četras reizes dienā. Visu nosaka individuālie apstākļi un cilvēks vai dzīvnieks, kas šos līdzekļus lietos.

Visbiežāk dzīvniekiem tiek dota Edvarda Baha izveidotā Baha ziedu kombinācija Rescue (angļu val.) – glābējlīdzeklis Piecu ziedu formula vai vienkārši Pieci ziedi. Šo kombināciju var lietot pirms vai pēc dažādiem satraucošiem notikumiem, piemēram, operācijām, dzemdībām, sacensībām u. tml., kā arī to laikā, piemēram, ja jūs ar dzīvnieku dodaties uz izstādēm. Nedz šī kombinācija, nedz citi Baha ziedu līdzekļi neaizstāj medicīnisko palīdzību, taču, kā pārliecināsities, bieži vien tie sniedz nenovērtējamu palīdzību. Tieši tāpat visa veida ārkārtas stāvokļiem ārīgai lietošanai – pret izsitumiem, rētām utt. – ikvienam var noderēt piecu ziedu krēms

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē