Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits: Ideja par nodokļu maksātāju tiesību hartu ir atbalstāma un virzāma tālāk

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Finanšu ministrijas (FM) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonām un ierēdņiem, lai pārrunātu ideju par nodokļu maksātāju tiesību aizsardzību un šim mērķim atbilstošas hartas izstrādi.

FM un VID amatpersonas iepazīstināja prezidentu ar kopīgajā FM un VID darba grupā apspriesto ideju par nepieciešamību plašāk izstrādāt nodokļu maksātāju tiesību aizsardzību, paredzot gan attiecīga likuma - hartas - izstrādi, gan paredzot centru vai padomi, kas noteiktā periodā sniedz ieteikumus VID par sistēmisku grozījumu nepieciešamību likumdošanā vai iestādes prakses maiņā.

Valsts prezidents, iepazīstoties ar ideju, uzsvēra, ka "ideja par nodokļu maksātāju tiesību hartu ir atbalstāma un stiprināma, tāpat apspriežams, kā tālāk virzāms darbs pie nodokļu maksātāju tiesību aizsardzības padomes, kam būtu savā darbībā divi virzieni - vai nu rekomendācijas likumu maiņai, vai sistēmiski ieteikumi prakses maiņai".

Pēc Levita sacītā, darbs būtu balstāms uz Satversmes 105.panta tālāku izvērsumu hartā, aptverot gan nodokļu maksātāju tiesības un pienākumus, gan labas pārvaldības principus. Prezidents arī pozitīvi novērtēja to, ka tiek domāts par modernas pārvaldības principu īstenošanu šajā nozarē.

Top komentāri

Norvēģis
N
Ja ir nonākts tik tālu, ka iedzīvotāji jāaizsargā no valsts ar speciālu juridisku papīru, tad te vairs nav par ko runāt.
Logičeskijs
L
Nodokļu maksātajiem - tiesības, patērētājiem - pienākumus (neizzagt, neizsaimniekot utt.).
Irlielāmērāticams
I
ka vajag dibināt nodokļu maksātāju partiju un tādā veidā sabremzēt visādu populistu centienus tērēt svešu naudu savu politisko interešu stutēšanai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē