Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Perevoščikovs: Mazinot drošības pasākumus, varam sagaidīt vīrusa tālāku izplatīšanos

Statistiska rāda, ka Covid-19 infekcija sevi atražo, un, ja tiks mazināti esošie drošības pasākumi, varam sagaidīt vīrusa tālāko izplatīšanos, šodien valdības sēdē pauda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Covid-19 reproduktivitātes koeficients pēdējo divu nedēļu laikā nerāda īpašu optimismu, pauda Perevoščikovs.

Šis koeficients ir tuvu vienam, kas nozīmē, ka infekcija sevi atražo un ka mūsu pasākumi ir līdzvērtīgi vīrusa spējai pretoties ieviestajiem drošības pasākumiem, norādīja SPKC epidemiologs.

"Tātad, pasākumus mazinot, mēs varam vienkārši sagaidīt vīrusa tālāko izplatīšanos," secināja eksperts. Viņš norādīja, ka ir prognozējama un, visticamāk, arī notiks Covid-19 Lielbritānijas celma tālāka izplatīšanās.

Kā ziņots, marta vidū Covid-19 Lielbritānijas paveids konstatēja gandrīz 60% gadījumos, liecina SPKC aktuālā informācija par epidemioloģisko situāciju Latvijā.

Laikā no 7.marta līdz 17.martam pēc Latvijas Biomedicīnas studiju un pētījumu centra sekvencēšanas datiem Lielbritānijas koronavīrusa paveids konstatēts 54% analizēto paraugu. Savukārt laikā no 1.marta līdz 9.martam Lielbritānijas paveids bija atklāts 51% gadījumu.

Savukārt E.Gulbja laboratorijā pēc polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) metodes saslimstība ar Lielbritānijas paveidu konstatēta 58% Covid-19 gadījumos. Salīdzinot ar marta sākumu, toreiz jaunais paveids atklāts 44% gadījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē