Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Premjers: Ministrus pārsteidza tagad jau atsauktais priekšlikums par mobilizāciju

Veselības jomas nozari un valdības ministrus pārsteidza tagad jau atsauktais Veselības ministrijas (VM) priekšlikums par mediķu mobilizāciju, jo nebija izstrādāta pieeja, kā pat teorētiski tas varētu darboties, šodien preses konferencē norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Mobilizācijas priekšlikums no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) puses "visvairāk apmulsināja" iesaistītās puses, bet tagad ministrs to ir noņēmis no darba kārtības, pauda valdības vadītājs.

To premjers sacīja pēc tikšanās, kurā piedalījās mediķu organizāciju pārstāvji, Pavļuts un citu koalīcijas partiju politiķi.

Atbildot uz jautājumu par "Attīstībai/Par!" politiķu izteiktajām bažām, ka "Jaunās vienotības" politiķi varētu būt iesaistīti Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prasības par Pavļuta demisiju veidošanā, Kariņš pauda, ka LĀB veido neatkarīgi cilvēki, kuri pieņem "neatkarīgus lēmumus". Valdības vadītājs piebilda, ka Ārstu biedrības iekšienē arī ir domu atšķirības vairākos jautājumos. 

Šodienas diskusiju rezultātā visas mediķu organizācijas nebija apmierinātas un vairākas joprojām uzstāj uz savu prasību par Pavļuta demisiju, atzīmēja Kariņš. Ministra uzdevums ir pārvarēt šīs domstarpības un risināt šos saasinājumus dialoga ceļā, kas ir milzu izaicinājums, bet izdarāms darbs, atzīmēja valdības vadītājs.

Kā ziņots, Pavļuts (AP) ir apliecinājis spēju sadarboties ar savas nozares pārstāvjiem un apņēmies risināt ar viņiem kopā kritiski svarīgos nozares jautājumus, un Ministru prezidents Kariņš ir pieņēmis lēmumu ļaut ministram turpināt strādāt, preses konferencē pavēstīja premjers.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē