Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Priede: Pietrūka mazliet, lai kartē iezīmētos Kandavas novads

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdē šonedēļ pietrūka mazliet, lai kartē iezīmētos Kandavas novads, paziņojumā pašvaldības mājaslapā pauž Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede (LZP).

Komunikāciju ar Vides un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem Priede dēvē par cīņu ar vējdzirnavām, savukārt plānoto karti - par politisku.

"Komisija saprotoša, piekrītoša, un tikai mazliet pietrūka, lai jau šobrīd skaidri kartē iezīmētos Kandavas novads. To, ka tā ir politiska un tikai politiska vienošanās, bez jebkādiem kritērijiem un argumentiem - tas ir absolūti skaidrs. Mums bija izdevies vienoties ar lielāko daļu no katras frakcijas pārstāvētajiem komisijas locekļiem, bet, šķiet, partijas disciplīna izrādās svarīgāka par sirdsapziņu," apgalvo novada domes vadītāja.

Par Kandavas novada saglabāšanu komisijas sēdē nobalsoja Ēriks Pucens (KPV LV), Regīna Ločmele-Luņova (S) un Viktors Valainis (ZZS). Pret bija Arvils Ašeradens (JV) un Artūrs Toms Plešs (AP), bet Andris Kazinovskis (JKP) balsojumā atturējās.

"Var teikt, ka mūs "iegāza" Jānis Dombrava (NA), kurš, nesagaidījis balsojumu, devās prom, tādējādi atbalsta solījumi izpalika gan mums, gan Engurei," uzskata Priede.

Vienlaikus viņa norāda, ka cīņa vēl nav galā, jo sekos vēl vairāki likuma lasījumi Saeimā. Domes priekšsēdētāja neizslēdz protesta akcijas ar smago tehniku pie Saeimas un aicina Saeimu ņemt vērā Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa Monitoringa komitejas ekspertu "konstatētos faktus par vietējās demokrātijas pārkāpumiem Latvijā administratīvi teritoriālās reformas procesā".

Jau ziņots, ka Saeima izskatīšanai Administratīvi teritoriālās reformas komisijā nodevusi grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā administratīvi teritoriālā iedalījuma karte paredz Tukuma novada administratīvo teritoriju apvienot ar Engures, Jaunpils un Kandavas novadu, par reģionālās nozīmes attīstības centru nosakot Tukumu.

Komisijas sēdē Priede, aizstāvot novadu kā pastāvīgu vienību, klāstīja, ka Kandavas novadā publiskie pakalpojumi tiek nodrošināti ar zemākām izmaksām nekā novadā. Turklāt arī bezdarba līmenis novadā ir zemāks nekā pašvaldībā, kurai novadu plānots pievienot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē