Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tūrisma asociācija: Covid-19 pandēmijas dēļ ceļošana kļūs dārgāka

Covid-19 pandēmijas dēļ nākotnē ceļošana kļūs dārgāka, lai gan īstermiņā cenas samazināsies, intervijā aģentūrai LETA pauda asociācijas prezidente Inga Kavaca.

Viņa minēja, ka arī pasaules tūrisma eksperti un organizācijas atzīstot, ka turpmāk jārēķinās, ka ceļošana kļūs dārgāka, jo tā nebūs tik pieejama drošības apsvērumu dēļ. 

Kavaca norādīja, ka daudzas tradicionālās tūrisma valstis gan patlaban ir bez jebkādiem ienākumiem, kas liek domāt, ka, atsākoties ceļošanai, cenas samazināsies. 

"Cenas, iespējams, sākumā samazināsies, taču jāsaprot, ka zaudējumi ir bijuši ilgu laiku. Uz neilgu laiku var nolaist cenu, taču strādāt zem pašizmaksas ilgstoši nav iespējams. Ilgtermiņā ceļošana kļūs dārgāka, ne šogad, bet nākamgad noteikti," viņa uzsvēra.

Kavaca norādīja, ka Covid-19 pandēmijas dēļ ceļošana vairs nekad nebūs tāda, kāda tā bija līdz šim - nopērc biļeti, iekāp lidmašīnā, aizlido uz jebkuru vietu pasaulē. Ceļošana turpmāk būs kontrolēta, tikai kādā veidā, tas nav zināms. 

Viņa piebilda, ka, iespējams, ar laiku tiks pārbūvēti lidmašīnu saloni, vai vajadzēs sēdēt divu metru attālumā vienam no otra. Tas nozīmē, ka lidmašīnās varēs pārvadāt krietni mazāk pasažieru.

"Tik drīz jau tā vakcīna nebūs un ir skaidrs, ka arī to nevarēs tik ātri un tādā daudzumā saražot. Bet kamēr tā nav un arī nav efektīvas zāles ārstēšanai, valstis negribēs paaugstināt Covid-19 saslimšanas riskus," sacīja asociācijas prezidente.

Arī viesnīcām būs jāmainās, piebilda Kavaca. Viņa pauda šaubas, ka diez vai būs atļauti zviedru galdi - būs jānodrošina individuāla apkalpošana. Katra istabiņa pēc ikviena ceļotāja būs jādezinficē. "Ir ļoti daudz jautājumu un neskaidrību. Tas viss ļoti paaugstinās ceļošanas izmaksas," uzsvēra eksperte.

 

Top komentāri

Tams
T
Ja viesnīcu skaits saruks vairak ka pieprasijums tad kļūs dārgāk, ja piedāvājums tāpat kā citām izejvielām. Īpaši slikti tūrismam būs jo virus a perēkļi sākumā bija tūrisma un sporta čupošanās un nekas neliecina ka čupošanās drīz atsāksies bez vīrusa klātbūtnes.
Dostojevskis
D
Ja globālais bordelis savos apmēros samazināsies... tas tikai uz labu.
sapratīs
s
ka ceļošana ir bezjēdzīga .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē