Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Džonsons: Jaunam Skotijas neatkarības referendumam nevajadzētu notikt šajā paaudzē

Vēl vienam Skotijas neatkarības referendumam nevajadzētu notikt šajā paaudzē, svētdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

"Pēc manas pieredzes, tiešas pieredzes, referendumi šajā valstī nav īpaši priecīgi pasākumi," intervijā raidorganizācijai BBC pavēstīja Džonsons. "Tie nav īpaši apvienojošs spēks tautas noskaņojumā, tiem vajadzētu notikt tikai vienreiz paaudzē."

Skotijas līdere Nikola Stērdžena ir aicinājusi Džonsonu ļaut Skotijai rīkot otru neatkarības referendumu, ja viņas Skotu Nacionālā partija (SNP) reģionālā parlamenta vēlēšanās maijā gūs uzvaru.

Nākamās Skotijas reģionālā parlamenta vēlēšanas paredzētas 2021.gada maijā, un SNP ir lielas izredzes tajās atkal uzvarēt, kas savukārt pastiprinās prasības sarīkot vēl vienu neatkarības referendumu.

Iepriekšējā referendumā, kas notika 2014.gadā, 55% skotu nobalsoja par Lielbritānijas vienotības saglabāšanu, kamēr neatkarību atbalstīja tikai 45%.

SNP uzstāj, ka ir radušies jauni apstākļi vēl viena referenduma sarīkošanai, jo 2016.gadā notikušajā referendumā par Brexit vairums skotu nobalsoja par palikšanu Eiropas Savienībā (ES), kamēr visas Apvienotās Karalistes mērogā vēlētāji atbalstīja aiziešanu no bloka.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē