Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Igaunijas premjere iestājas par lielākiem ierobežojumiem nevakcinētajiem

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa iestājusies par lielākiem ierobežojumiem tiem, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19, cita starpā pieļaujot iespēju atvirzīt viņus tālāk rindās uz plānveida veselības aprūpes pakalpojumiem.

Viņa arī aicinājusi policiju stingrāk uzraudzīt sejas masku valkāšanu un vienlaikus uzsvērusi, ka neatbalsta skolu pāreju uz attālinātām mācībām.

"Es nevēlos turēt sabiedrību aiz atslēgas. Bērniem jāiet uz skolu un ekonomikai jāturpina attīstīties. Gribu, lai mūsu slimnīcas izturētu. Tieši tāpēc atbalstu stingrākus ierobežojumus nevakcinētajiem," viņa otrdien sacījusi radiostacijai Vikerraadio.

"Ja situācija slimnīcās būtiski pasliktināsies un mēs ierobežosim plānveida ārstēšanos, tad rindās uz dažādām ķirurģiskajām operācijām nevakcinētie pacienti paliks pēdējās vietās," paziņojusi valdības vadītāja.

"Ja vairāk nekā 70% no tiem, kuri nopietni saslimst, un vairāk nekā 90% mirušo nebija vakcinēti, tad tieši nevakcinētajiem jāpievērš galvenā uzmanība. Mums jāierobežo viņu pārvietošanās, lai viņi nesaslimst, un iestādēs jālaiž vienīgi ar uzziņu par vakcinēšanos," viņa izteikusies.

Pēc Kallasas sacītā, pastāv arī tādi risinājumi, kas sekmētu vakcinēšanos, piemēram, atbalsts tiem aprūpes namiem, kuros vakcinēti vairāk nekā 90% iemītnieku un darbinieku.

Premjere arī pastāstījusi, ka jautājumu par stingrāku sejas masku nēsāšanas kontroli pirmdien apspriedusi ar Policijas un robežsardzes pārvaldes ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru.

"Ja mums ir noteikumi, bet tos nepilda, tad vispirms jāizsaka pirmais brīdinājums, tad otrais un pēc tam jāseko sodam, ja citādi cilvēki nesaprot. Saudzīga attieksme nedarbojas," viņa spriedusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē