Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Amora kaislības eliksīrs

Nav stāsta skumjāka ar mīlas metu kā stāsts par… Jā, arī šoreiz par Romeo un Džuljetu. Stāsts gan nebūs skumjš un nepavisam par dzejnieka Viljama Šekspīra leģendāro lugu Romeo un Džuljeta - nenoliedzami vienu no skaistākajiem un skumjākajiem mīlas stāstiem pasaules literatūrā, kura darbība tiek izspēlēta XV gadsimta sākumā Veronā un Mantujā Itālijā.

Romeo un Džuljetas mīlas stāsta iedvesmoti, mūsdienās Veneto reģiona vīndari Tommasi ģimene radījusi vīnu sēriju, kas atspoguļo pārmaiņas un atdzimšanu Ziemeļitālijas vīnu kultūrā, vīnu uztverē, kā savulaik renesanses laikmets veicināja kultūras uzplaukumu Itālijā, pēc tam arī pārējās Eiropas valstīs. Ideālais apvienojums būtu doties ceļojumā, apmeklēt Veronu, tās amfiteātri, tirgus laukumu, Kapello ielas 23.namu - Džuljetas māju un izbaudīt vīndaru veikumu kādā no vietējām kafejnīcām. Giulietta Bianco delle Venezie Tommasi IGT, Veneto, Itālija - baltais vīns.

Vīns Giulietta veidots no Veneto reģiona raksturīgajām gaišajām vīnogu šķirnēm Pinot Grigio un Garganega, kurām pievienota klasiskā Chardonnay, radot to par šarma un elegances iemiesojumu. Tas padarīts viegli uztveramā, ierindas patērētājam saprotamā valodā. Romantiski dzidra, gaiša mēnesnīcas krāsa ar vieglu zeltainu atblāzmu, smalks pavasara ziedu un augu aromāts, kuru papildina tīrs, labi veidots un tiešs ābolu un kautrīgs persiku garšas salikums, - ļauj iepazīt vīnu, kuram pat nosaukumā saglabāts itāliskais Giulietta.

Romeo Rosso delle Venezie Tommasi IGT, Veneto, Itālija - sarkanais vīns.

Romeo savukārt piemīt spilgta, piesātināta rubīna sarkana krāsa. Tāpat kā iepriekšējais vīns, pārsvarā veidots no vietējām vīnogu šķirnēm Corvina un Rondinella apvienojumā ar starptautiski atzīto Merlot, tas demonstrē nevainojamu svaigu tumšo ogu aromātu, kas mijas ar minimālām kakao un kapučīno kafijas interesantām niansēm, jauneklīgu rūgtenu tumšo ķiršu ilgstošu un izteiksmīgu garšu. Spēcīgais un koncentrētais priekšstats sākumā ar laiku kļūst pielaidīgāks un samtaināks. Nobriedušu augļu un svaigu garšaugu salikumu nomaina liega, lieliski sabalansēta garša - jauns, tomēr nosvērts vīns ar izteiksmīgu un svaigu pēcgaršu. Nevajadzētu gan no šodienas varoņiem gaidīt izsmalcinātības kalngalu. Vīns ir domāts ikdienas baudīšanai, neatliekot to vīna plauktu dziļākajos nostūros uzglabāšanai. Vīndaru iecere - jauni un svaigi kā pirmie pavasarī uzplaukušie ziedu pumpuri (Giulietta), kā kaislīgas un liesmojošas jūtas (Romeo) - ir pilnībā piepildīta. Tie ir tverami acumirklī, gluži kā mīlestība, kā mūsu dzīves sastāvdaļa.

Un tomēr, ja dzīves ritums mums būtu tik spilgts un spožs kā Itālijas saule, ja tas būtu tik mainīgs un mutuļojošs kā strauja Alpu kalnu upe, ja tas būtu tik gleznains un teiksmains kā Gardas ezera dabas ainavas Sirmiones pilsētiņas apkaimē, vai mūsu apziņā pietiktu vietas un rastos mūsu sapņi un ideāli, mīlestības un laimes izjūtas, pēc kurām tik ļoti tiecamies?

***

Giulietta 2007

Kāpēc iesaka/īss raksturojums; Vīns no Veneto - viena no vadošajiem reģioniem. Jaunums Latvijas tirgū.

Cena; Ls 5

Valsts; Itālija

Apgabals; Veneto

Vīna darītava; Tommasi

Vīnogas; Pinot Grigio, Chardonnay, Garganega

Raksturīgās pazīmes; Romantiski dzidra, gaiša mēnesnīcas krāsa. Smalks ziedu un augu aromāts. Garša spirgta un tīra.

Ar ko iet kopā?; Dārzeņu zupas, risoto, jauni mīkstie sieri.

Alkohola īpatsvars; 12,0 tilp. %

Pasniegšanas t; 10-12C

Romeo 2007

Kāpēc iesaka/īss raksturojums; Romeo un Džuljetas mīlas stāsta iemiesojums vīna pasaulē.

Cena; Ls 5

Apgabals; Veneto;

Vīna darītava; Tommasi

Vīnogas; Corvina, Rondinella, Merlot

Raksturīgās pazīmes; Piesātināta rubīna sarkana krāsa. Aromātā nogatavojušies ķirši. Garša svaiga, ar izteiktām augļu niansēm.

Ar ko iet kopā?; Itāļu pastas, pica ar dažādiem sieriem un oregano, uz grila gatavoti dārzeņi.

Alkohola īpatsvars; 12,0 tilp. %

Pasniegšanas t; 17-18C

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko