Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Bija lemts bada nāvei

Jūrmalas pašvaldības policijas vecākais inspektors Anatolijs Topolovs joprojām ir šausminošā skata iespaidā: "Kaut ko tādu dzīvē nebiju redzējis! Dobermanis Tairons atgādināja ar ādu apvilktu skeletu. Viņš bija pieķēdēts pie radiatora, tuvumā nebija ne ūdens, ne bļodiņas ar ēdamo. Grīdu biezā slānī klāja suņa izkārnījumi."

Pēc Zandas Saporovas zvana piektdien, 12.septembrī Jūrmalas pašvaldības policija ieradās dzīvojamajā mājā Kauguros, Talsu šosejas 31/20.korpusa 3.dzīvoklī. Tajā dzīvo vecmāmiņa, un deklarēti arī divi viņas mazdēli, kuru tēvs reti redzēts skaidrā, māte jau sen dzīvo Anglijā. Pensijas dienās alkoholu nesmādējot arī vecmāmiņa. Nezin kādu iemeslu mudināts, viens no mazdēliem - 1987.gadā dzimušais Artūrs Pauče pirms diviem gadiem Latvijas Kinoloģiskās federācijas dobermaņu klubā iegādājās Taironu - dobermani ar izciliem ciltsrakstiem. Zanda Saporova, kura dzīvo nama piektajā stāvā un kurai pašai ir suns, stāsta, ka sākumā mazdēli Taironu veduši pastaigā, tad darījuši to arvien retāk un retāk. Suns izskatījies iebaidīts. Šovasar, atgriezusies no atvaļinājuma, Zanda dzirdējusi, ka Tairons, kas mitis otrajā stāvā, caurām dienām nevis rej vai gaudo, bet vaid. Ar suni vairs neviens nav redzēts staigājam. Zandai tas licies aizdomīgi, un viņa zvanījusi pašvaldības policijai. Vecākais inspektors Anatolijs Topolovs dzīvoklī ieradās kopā ar Slokas dzīvnieku patversmes īpašnieku Gintu Melleru. Gints stāsta: "Nabaga Tairons bija plānāks par vējasuni. Viņš bija lemts bada nāvei. Vecmāmiņa, aicināta parādīt, ar ko viņa baro suni, nevarēja dzīvoklī atrast neko ēdamu."

Tairons nokļuva Slokas dzīvnieku patversmē. Noskaidrojās, ka viņam ir ievadīts čips, bet suns nav vakcinēts. Veterinārārste Rita Kamerāde konstatēja, ka dobermanis ir galēji izbadināts, un kustību trūkuma dēļ viņam sākusies muskuļu atrofija. Suns izdzīvojis tikai tāpēc, ka vēl ir jauns. Pašlaik daudzcietušais Tairons lēnām atkopjas. Viņš tikai ar grūtībām var staigāt, pirmajās dienās suņa kājas rāva krampji. Katru dienu Tairona bļodā tiek palielināta barības porcija. Uzreiz pieēsties viņš nedrīkst, jo ir ilgi badināts. Veterinārārstes prognožu iedrošināts, Gints Mellers cer, ka Tairons atkopsies un kļūs par izcilu šķirnes pārstāvi.

Vecākais inspektors Anatolijs Topolovs apgalvo, ka uz Zandas Saporovas iesnieguma pamata dokumentus par notikušo nosūtīs Valsts policijai, un pret suņa bijušo īpašnieku Artūru Pauči tiks ierosināta krimināllieta par dzīvnieka apzinātu mocīšanu.

Diena ziņos par Tairona turpmāko likteni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko