Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Dejo ar zvaigzni

Dejo ar zvaigzni.

Pēdējā laikā vērojama pastiprināta interese par šovu "Dejo ar zvaigzni". Bulvāru presē var lasīt, ka: valda īsts satraukums un ir modināts cīņas spars. Cilvēki skatās televizoru, lasa avīzes, pārrunā un rezultātā sāk interesēties par deju kursiem. Šovs veicina interesi par dejošanu. Un tas viss pateicoties Agitai un Valērijam Mironoviem, un arī TV3 noslēgtajam līgumam.

Šķiet ka viss ir labi un skaisti. Dejotāji dejo, žūrija vērtē, cilvēki skatās un priecājas, un meklē iespēju mācīties. Tik tālu viss ir forši. Bet, vai jūs zinat, ka:

* Vienas nedēļas laikā, katrs šova dalībnieks apgūst noteiktu kustību komplektu, kas secīgi izpildīts izskatās kā deja, ko mēs varam vērot televīzijas ekrānos. Pēc katra spējām tiek pielāgota arī dejas šova horeogrāfija, tiek piemeklētas kustības, griezieni un pacēlieni. Viss tiek iestudēts un tad pasniegts kā deja.

*Katram šova dalībniekam pārī ir iedalīts profesionāls sporta dejotājs, kura galvenais uzdevums ir noslēpt tās vietiņas kur ir gadījies kāds misēklītis.

*Dejas horeogrāfijai ir pielietojums tikai šova laikā. Jau šova beigu pasākumā reti kurš no dalībniekiem vai tiesnešiem atļaujas "atpūsties dejojot".

*Šovā tiek dejotas uz sporta deju bāzes modificetas šova dejas. Viņi mācās pie sporta deju pedagogiem, trennējas kopā ar sportistiem - bijušajiem un esošajiem sporta deju dejotājiem.

Sporta dejas ir Starptautiskās Olimpiskās Komitejas (SOK) oficiāli atzīts sporta veids, ko ir plānots iekļaut kā medaļas sporta veidu Olimpisko Spēļu programmā. Sporta dejotājiem dejošana ir smags darbs, jo viņu galvenais mērķis ir sasniegt augstus rezultātus. Sporta dejas sāk mācīties agrā bērnībā, bet dejošanas karjera parasti beidzas jau ap 25 vai 30 gadiem.

Iedomājieties, cilvēks ir noskatījies kārtējo šovu "Dejo ar zvaigzni" un aizskrējis uz kursiem mācīties dejot - "tā kā šovā" ! Kāds ir praktiskais pielietojums šādām dejām ???

NEKĀDS - tikai domāt vajag savlaicīgi.

Jebkurā deju vakarā vai ballē ir liels daudzums pāros dejojošu cilvēku. Viņi dejo vairāk kā vienu deju pēc kārtas (reizēm 2-3 stundas bez apstājas), ievēro dejas ceļu, apdejo viens otru, izpilda dažādus deju soļus un figūras. Muzikanti spēlē valsi, tango, fokstrots, svings, samba un citas balles dejas. Viņi vienkārši labi pavada laiku - atpūšas dejojot.

Un tagad - iztēlojieties, ka šādā, mierīgi dejojošu un atpūtu baudošu, cilvēku bariņā pēkšņi parādās kāds pārītis un sāk izpildīties tā kā to māca sporta deju kursos? Amizanti.

Lai vai kā - dažiem šis šovs liekas "nasing spešal".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.10.2024

Ar gadiem cerības uz mīlestību, līdz nāve šķirs, kļūst arvien reālākas.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko