Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 31. decembris
Silvestrs, Silvis, Kalvis

Derēs steidzīgiem vakariem

Veģetāra krēmzupa un divas gaļas zupas aukstam februārim. Gatavošana ātra un vienkārša

***

Zaļo zirnīšu krēmzupa

4 personām vajadzēs:

0,3 kg kartupeļu

0,2 kg sīpolu

0,6 kg saldētu zaļo zirnīšu

50 g saldkrējuma sviesta

0,2 kg saldā krējuma

sāli pēc garšas

piparmētras lapiņu

Kā gatavot

Sīpolus un kartupeļus sagriež palielos gabalos, apcep sviestā, pielej ūdeni tik daudz, lai noklātos dārzeņi. Vāra, līdz kartupeļi gatavi, pieber zaļos zirnīšus un sāli. Vāra vēl 5 minūtes, pievieno saldo krējumu un uzvāra, nedaudz atdzesē. Sablendē viendabīgā konsistencē, lej zupas bļodā un dekorē ar piparmētras lapiņu.

***

Pikantā ungāru zupa

4 personām vajadzēs:

2,5 l ūdens

0,4 kg liellopu šķiņķa

0,1 kg kūpinātas cūkas krūtiņas

0,4 kg kartupeļu

0,3 kg burkānu

0,4 kg konservētu pupiņu

0,1 kg tomātu

50 g tomātu pastas

50 g sīpolu

1 ēd. k. eļļas, sāli pēc garšas, 1 tējk. paprikas pulvera, 2 ēd. k. pikantās piedevas gaļai

Kā gatavot

Liellopu šķiņķi sagriež vidēja lieluma kubiņos, kūpinātu cūkas krūtiņu mazos kubiņos, sīpolus smalki sakapā. Visu apcep, pieliek paprikas pulveri un tomātu pastu. Apcep, pielej ūdeni un uzvāra. Pievieno vidēja lieluma kubiņos sagrieztus burkānus, vāra, līdz liellopu šķiņķis mīksts. Pieliek kartupeļus un vāra, līdz mīksti. Pieber sāli un pikanto gaļas garšvielu. Iemaisa konservētas pupiņas un kubiņos sagrieztus tomātus. Zupu vāra vēl trīs minūtes, ņem nost no plīts un pasniedz ar krējumu.

***

Vistas gaļas gulašzupa

4 personām vajadzēs:

1,5 l ūdens

0,5 kg vistas filejas

0,2 kg basmati rīsu

0,2 kg saldētu zirņu pākstis

0,3 kg brokoļu

0,1 kg burkānu

0,1 kg sīpolu

0,4 kg tomātu savā sulā

0,2 kg skābā krējuma

sāli, melnos maltos piparus pēc garšas

divas daiviņas ķiploku

1 ēd. k. eļļas

Kā gatavot

Vistas fileju sagriež vidēja lieluma kubiņos, sīpolus smalki sakapā, visu apcep. Pielej ūdeni un uzvāra. Pieliek salmiņos sagrieztus burkānus, vāra piecas minūtes. Pievieno atkausētas zirņu pākstis, brokoļus un kubiņos sagrieztus tomātus savā sulā. Visu uzvāra, pieliek skābo krējumu, garšvielas, vāra trīs minūtes. Ņem nost no plīts un iemaisa smalki sakapātus ķiplokus. Rīsus vāra atsevišķi sālsūdenī. Gulašu lej šķīvī, virsū ber rīsus.

Receptes iesaka zupu restorānu tīkla Tikai karotes pavāre Kristīne Devjateņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko