Viņš saprata, cik savstarpēji cieši saistīta ir ilgtspējīga, ekoloģiski tīra, tradicionāla zemkopība un gastronomiskā kultūra.
Tāds
ir arī biedrības Slow Food Riga pamatprincips: ēdīsim garšīgi,
veselīgi, dzīvosim saskaņā ar dabu un tās likumiem, tieši tā,
kā to darījuši mūsu senči.
Pavāriem, kuri atbalsta Slow food filozofiju ir svarīga produkta izsekojamība – tie tiek pirkti tieši no zemniekiem, neizmantojot uzpircējus vai citus starpniekus. Līdz ar to nezūd savstarpējais kontakts, un par katru produktu ir zināms viss – kas tas ir, kur un kādos apstākļos tas audzis, kas to audzējis. Tas ir produkts "no zemes līdz galdam". Arī restorāna viesis var uzzināt visu informāciju par ēdienu, ko viņam pasniedz restorānā Vincents, - par gaļas lopa vai mājputna šķirni, par dārzeņiem, no kuras saimniecības produkts nācis, kad ievākts un cik ilgs bijis tā ceļš līdz šķīvim. Šī pieeja ēdienam ir ļoti personīga, informatīva un noderīga katram cilvēkam, kas rūpējas par to, ko viņš ēd.