Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Par vecu? Nē!

Braucot mājās no darba, izmetu loku ar velosipēdu pa Uzvaras parka asfaltētajiem celiņiem. Riteņbraucēju mačam gatavojās bērni. Apjautājos tiesnesim, pelēkā žaketē tērptam kungam, vai es arī varu piedalīties. "Jūs būsiet visvecākajā grupā," tiesnesis atbildēja skaļrunī. Uz mani īgni paskatījās 17 gadu vecs čalis, kurš līdz šim bija vecākais un savā grupā vienīgais. "Būs jābrauc desmit kilometru," viņš zobojās. Lepnums man neļāva atkāpties, pie tam tiesnesis teicās, ka lasot manus rakstus. Starts! Garām pašaujas sporta kluba braucēji, es palieku ar diviem civilā tērptiem džekiem. Pēc otrā apļa tiesnesis sauc: "Ievai Albertei pakaļ dzenas divas haizivis." Puikas nākamajā aplī apdzen. Piektajā aplī spēki sāk zust, paripinos. Ļauju sevi apdzīt kādam mazam zellim, uzjautājot, cik apļu atlikuši. Viņš elš: "Nezinu, es tikai apdzenu."

Finišs. Sirds dauzās, sviedri tek. Gaidām apbalvošanu. Iepazīstos ar diviem čaļiem, kuri, izrādās, dzīvo man kaimiņos. Ducīgākais steidz paziņot, ka viņš mitinās privātmājā."Šķiet, jūs neapbalvos, jo jūs..." ieminas viens no viņiem. "Tāpēc, ka par lielu?" Puika klusē. "Par vecu?" "Nujā." Sacensības Riteņvasara esot bērniem līdz 18 gadiem. Viņš mačos piedaloties pēc četru gadu pauzes "Pirms tam pametu, jo uznāca melnie."

Apbalvošana mani aizkustina. Tiesnesis izber uz galda stiklenes, izliek pāris burtnīcu, pildspalvas un nolasītas grāmatas. Puikas drūzmējas ap galdu. Sejas sarkanas. Tiesnesis skaļrunī sauc uzvarētājus. Paspiež roku. Arī man. Par 2.vietu Riteņvasarā šosejas divriteņu vecākajā grupā ātrumsacīkstēs. Balvā izvēlos Egila Lukjanska romānu Kliedziens no debesīm. Arī puikas domā, ka man labāk lasīt romānu, uz kura vāka ir plika dāma. Lai Teksasas jātnieks paliekot viņiem.

"Pavilksi mani?" pie bagāžnieka virvi sāk siet kāds puika uz skrituļslidām. Mēs piedalīšoties rollingā. Cenšos atrunāties, ka pēc astoņiem vēl divus kilometrus nenobraukšu, taču puika ir neatlaidīgs. Starts! "Ātrāk, minies," viņš mani kučierē. Pirmajā aplī turamies 2.vietā, taču otrajā paliekam trešie. Diplomu gan saņemam par 1.vietu MTB jaukto jauniešu ekipāžā rollingā.

Šādas sacensības trīsreiz nedēļā rīko Rīgas Jauno tehniķu centrs. Lai arī finansējums apgriezts, tiesnesis Aleksandrs Briedis, izbijis motosportists, darbu turpina. Kad saku, ka puikas ne reizi mani neapsmēja un arī trasē cits citu nelamāja, Briedis paskaidro, ka par rupjībām viņš diskvalificē. Brieža kungs, pateicoties jums, padsmit puikām šovasar ir cīņas spars un man — možums visam vakaram.

Sūtiet savu stāstu: [email protected] vai Rīga, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko