To, ka Barona ielas Macaroni slēgts, atklāju, sēžot jaunatvērtajā itāļu restorānā pretējā ielas pusē — Concerto.Šis restorāns nav pilnīgs jaunatklājums — pirms Concerto nolēma pārcelties uz šo centrālo vietu, tas atradās K.Valdemāra ielā. Savā ziņā tas ir kontrasts Macaroni. Ēdienu izvēlē daudzveidīgāks nekā Macaroni — ar salātiem, uzkodām, zupām, picām, otrajiem ēdieniem un desertu —, un interjers tumšāks.Nedēļas nogalēs Concerto atbilstoši nosaukumam skan džezīga
dzīvā mūzika.
Iegriežoties tur sestdienā paēst, mani sagaidīja rāmi rūpīga attieksme. Šķiet, apkalpojošais personāls bija gandarīts par apmeklējumu, jo, izņemot mani, restorānā sēdēja tikai viens somu tūristu pāris. Vēl citi ārzemnieki, garām ejot, piestāja, ielūkojās tukšajos logos, pārmija kādus vārdus un aizgāja. (Vietējie diemžēl pat neieskatījās.)
Bija acīmredzams, ka viņi būtu ienākuši, ja tur būtu vairāk cilvēku. Teju vai prasījās māt un aicināt iekšā, jo vismaz manis izvēlētais ēdiens bija tā vērts gan idejas, gan izpildījuma ziņā.
Concerto ir padomāts par oriģinālām receptēm. Piemēram, salātu kartē ir vairāk nekā tikai itāļu restorānu standarta
Cēzara un mocarellas salāti. Sākotnēji mani ieintriģēja spinātu salāti, taču izvēle krita par labu lapu salātiem ar krāsnī
ceptiem ķirbjiem. Tas man bija garšīgs jaunatklājums, jo kopš bērnības ķirbji ir riebušies. Pēc tam pasūtināju gaileņu zupu. Tumīga un ar timiāna un brūkleņu želeju, tā bija itāliska variācija par latviešu ēdienu vai otrādi. Šādu tendenci pamanīju vairākos ēdienos. Klāt tika pasniegta svaiga, silta maize — gan bulciņas, gan no picas mīklas, sava veida itāļu lavašs. Vīna karte ir starptautiska.
Vēl var pieminēt tādus «ņammīgus» ēdienus kā brusketu ar heresā «sotētām» (acīmredzot domāts «sautētām») meža sēnēm, Parmas sieru un svaigu eruku un pīles steiku sinepju un anīsa sēklu kažokā ar plūmju un sarkanvīna mērci un baraviku rizoto vai mandeļu bezē ar kalvadosa ābolu saldējumu un siltu šokolādes mērci. Nav aizmirsti arī veģetārieši.Ēdienu cenas: zupas un salāti — ap trim latiem, picas — ap pieciem, otrie — no sešiem līdz desmit. Ar šādām cenām pārtikt no vietējās auditorijas pagaidām ir pagrūti. Iespējams, restorāns uzplaiksnī muzikālajās nedēļas nogalēs.
Nav arī grūti stādīties priekšā, ka Concerto ir savi cienītāji, jo tā iekārtojums ir tik mūsdienīgs, ka visu, ko tur redz, būtu iespējams apskatīt dizaina žurnālos — tiesa, šī iemesla dēļ interjeram pietrūkst personības.
TVIzklaide ēda:
Lapu salāti ar krāsnī ceptiem ķirbjiem, rikotas sieru un grauzdētām ķirbju sēklām Ls 3,80
Gaileņu krēmzupa ar grauzdētiem lazdu riekstiem un timiāna un brūkleņu želeju Ls Ls 3,50