Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Šlāgeris

Viens no vasaras priekiem ir apmeklēt provinces restorānus. No lauku mājām iebraucis Madonā papildināt pārtikas krājumus un nokārtot lietas, ko var nokārtot tikai pilsētā, ļāvos kompanjoniem pierunāt sevi aizvest uz vietējo Šlāgeri, omulīgu restorānu Madonas centrā ar beķereju līdzās. Kamīns, sienas ar imitētiem pildrežģiem, pulkstenis ar dzeguzi, korpulentas vācu kundes (ne tikai, protams) - izskata ziņā šeit nav nekā tāda, ko negaidītu Madonas restorānā. Tad vēl saulainā diena, sēru bērzs restorāna stāvvietas priekšā, lauku ceļos apputējusi mašīna. Šie elementi tiešām

radīja tādu noskaņu, ka auksts alus būtu vienīgais, par ko šajā dzīvē jāuztraucas. Nezinu, kāpēc restorāns jāsauc par Šlāgeri. Tā laikam ir omulīgāk. Man šlāgeris asociējas ar kaut ko tādu... Nu, ne vien ar dziesmām, bet arī ar lauku restorāniem!

Virtuve ir Šlāgera galvenais arguments jeb belziens, pārfrāzējot šo vārdu. Vispirms jau izcilā lauku saldskābmaize, ko atnesa pirms ēdiena. Viens no mums pasūtīja apetītlīgu vietējo "specialitāti", kuras visai pliekano nosaukumu kārtīgi neatminos, bet katrā ziņā tā bija panna ar lielisku baraviku mērci, štovētiem kāpostiem un ceptiem kartupeļiem. Taču apēst to... Nu, nē, nevarēja, vismaz ne pēc vairāku dienu slaistīšanās, lai cik tā garda būtu. Man pašam tika sviestā cepta karpa ar zaļumiem - spinātiem. Trešais no kompānijas izvēlējās foreli ar lielisku mērci.

Pamanīju, ka gan maniem kartupeļiem, gan forelei ir baltā mērce. Reizēm pat daži atzīti restorāni lej vienu un to pašu mērci un dod vienas un tās pašas piedevas pie atšķirīgiem ēdieniem. Šlāgerī nekādas tādas halturēšanas nav: forelei bija īpaša, laba zivs mērce, bet maniem kartupeļiem - tiem paredzēta mērce. Arī zaļumi visos ēdienos bija atšķirīgi.

Desertu atradu karsto uzkodu jeb "dampers" sadaļā. Kā to saprast? Skaidrojošajā vārdnīcā rakstīts, ka "damper" ir nomācoša persona vai lieta. Pasūtīju plānās pankūkas ar šokolādes mērci, āboliem un banāniem. Tās absolūti nebija nomācošas, tieši pretēji - ļoti garšīgas.

Pusdienas visumā bija varenas, visu pat nespējām notiesāt, un trīs cilvēki atstājām vien 18 latu. Izgājām ārā un iegriezāmies vēl restorānam piederošajā beķerejā, kur, lai nobeigtu sevi, iegādājos svaigi ceptas biezpienmaizes. Pēc tam iesteberēju apsveicināties ar paziņu, kas savā izdevniecībā DEXANDTHECITY producē ekstrēmu breakcore/mashcore. Var tikai pabrīnīties, kas tik netop gleznainās Vidzemes augstienes harmoniskajās ainavās. To gan var nosaukt par šlāgeri/bliezienu.

***

Restorāns

Šlāgeris


Adrese un darba laiks:

Madona, Raiņa 10a atvērts no plkst.11-21, piektdien un sestdien plkst.11-23

virtuve ****

interjers **

atmosfēra ****

apkalpoŠana ****

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko