Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Šonedēļ sākas stādu gadatirgi

Pavasara darbi un stādīšana dārzos jau kopš Lieldienām iet vaļā pilnā sparā. No 18.aprīļa Latvijā sākas arī vispārēja tirgošanās ar stādiem — stādu dienas, parādes un gadatirgi. Salaspils Botāniskajā dārzā Pirmais (18.aprīlī) stādu gadatirgu šopavasar rīko Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī.

Kā pastāstīja dārza pārstāve Dace Miezīte, savu produkciju piedāvās gan Botāniskais dārzs, gan citi stādu audzētāji, zemnieki un amatnieki. Šīs nedēļas sākumā tirgum bija pieteikušies vairāk nekā 100 tirgotāju. Botāniskā dārza piedāvājumā — dekoratīvie koki un krūmi, eksotiskie ogulāji, ziemcietes un vasaras puķu stādi. **LU Botāniskajā dārzā Rīgā** LU Botāniskais dārzs Rīgā šosestdien, 18.aprīlī, aicina uz Lielo talku, bet uz stādu tirgu — 25.aprīlī. Kā pastāstīja dārza direktore Anta Sparinska, kopumā uz tirgošanos būs ieradušies ap 50 stādu audzētāju, kā arī daži zemnieki ar lauku gardumiem. Dārzkopji varēs nopirkt krāšņi ziedošus krūmus, ziemcietes, augļu kokus, kā arī telpaugus. Varēs arī saņemt speciālistu padomus par augu stādīšanu, kopšanu. Pats Botāniskais dārzs piedāvās savus rododendru stādus, magnolijas u.c. Būs arī ēdamas lietas — Latvijas selekcionāru persiku un aprikožu šķirnes, Dobeles ogulāji un kauleņkoki, Pūres saimniecības produkcija. **Jaunmoku pils parkā** Jaunmoku pils parkā Latvijas stādu parāde šogad notiks 2.?maijā. Tirgum pieteikušies vairāk nekā 100 stādu audzētāju, dārza preču tirgotāju. Organizatoru strikta prasība ir tirgot tikai Latvijā izaudzētus stādus. Pircējiem būs pieejams bezmaksas transports no Tukuma uz Jaunmoku pili un atpakaļ. Stādu parādes sākums pulksten 9. Pasākumu organizē Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar SIA Jaunmoku pils. Jelgavas pils parkā Jelgavā Latvijas stādu dienas notiks 2. un 3.maijā. Tās rīko Jelgavas dome sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Tirgū savu produkciju pārdos Latvijas stādaudzētavas, zemnieku saimniecības, kas audzē stādus, individuālie stādaudzētāji un selekcionāri. Būs nopērkams arī dārza aprīkojums un inventārs, kā arī amatnieku piedāvājums dārza labiekārtošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Stādu tirgi

18.aprīlī un 16.maijā Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī, Miera ielā 1 www.nbd.gov.lv

25.aprīli LU Botāniskajā dārzā Rīgā, Kandavas ielā 2 www.botanika.lv

2.maijā Jaunmoku pils parkā Tukuma rajonā www.stadi.lv

2. un 3.maijā Jelgavas pils parkā www.jelgava.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko