Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Sper tik un priecājies!

Tiem, kas lasīja manu pagājušās nedēļas rakstu par negatīvo pieredzi klubā Infinity fitness, solīju, ka atgriezīšos citā nodarbībā, lai vēlreiz novērtētu klubu. Jo viena nodarbība - tā var būt neveiksme vai sagadīšanās. Bet, ja klubā divas reizes pēc kārtas tualetē nav tualetes papīra un dvieļu (kā tas bija Inifinity), tas jau kļūst aizdomīgi. Bet nenovirzīšos no tēmas, jo mans stāsts šoreiz būs par pozitīvo pieredzi kikboksa nodarbībā.

Jautra atmosfēra

Šī ir viena no tām nodarbībām, kad aerobikas zālē ierodas vīrieši, kas tur nenāk izklaidēties, bet sportot, tātad slodze būs pamatīga. Par laimi, treneris Mihails ir atsaucīgs un saka, ka viss būs labi, no zāles iznāksim dzīvas, turklāt šajā konkrētajā reizē meiteņu ir veselas četras. Divas no tām - es un mana kolēģe, ko drosmei esmu pierunājusi līdzi, - iesācējas. Viss sākas ar iesildīšanos, kas no lēnas staipīšanās pāriet diezgan intensīvā fāzē. "Saldais ēdiens" - divas minūtes ar lecamauklu pārmaiņus uz vienas vai otras kājas, tad uz abām. Cīņas elementus sākam apgūt pēc 30 minūšu kardiotreniņa, kur tiek iesildītas visas treniņā nepieciešamās muskuļu grupas, arī sirds ir kārtīgi pastrādājusi. Varu nomierināt - tālākais ir tehniski sarežģītāk, bet fiziski vieglāk, jo jālēkā vairs nebūs. Apgūstam dažādu veidu sitienus - ar roku un ar kāju (nosaukumus, protams, vēl nezinu). Ir jautri, jo liekas - nu kā tad tā uzreiz otram sitīsi! Jāsit no visa spēka jau arī nav, daudzos gadījumos tikai kārtīgi jāpieskaras otram un pareizi jāizpilda sitiens. Man gan ļoti patika vingrinājums, kur viens tur sarullētu paklājiņu, uz kā parasti pilda vingrinājumu vēderpresei, bet otrs ar pareizu kājas vēzienu un nostiepu pēdu mēģina tam spert tā, lai paklājiņš izlido no rokām. Paklājiņš būtu jātur cilvēka galvas augstumā, bet Mihails mums, iesācējām, saka, ka varam sākt ar paklājiņa turēšanu vidukļa augstumā - neesot ko pirmajā reizē pārspīlēt. Man gan ienāk prātā joks, ka nav jēgas mācīties sist tik zemu, jo bērnam taču nespersim. Jokot te var droši, jo atmosfēra ir lieliska - ik pa brīdim ar meitenēm smejamies par savu nemāku, bet treneris - profesionāls un iedvesmojošs - nav no tiem kadriem, kas uzvelk maksimāli apspīlētu kreklu, lai dižotos ar saviem muskuļiem spogulim un visiem apkārtējiem.

Pumpēšanās uz pirkstiem

Pēc sitienu sērijas seko spēka vingrojumu daļa - grūtākais laikam ir pumpēšanās jeb roku saliekšana un iztaisnošana, jo puišiem tas jādara, balstoties pārmaiņus uz pirkstu galiem un dūrēm, bet meitenēm - uz plaukstām un pirkstu galiem. Jātrenē locītavas, saka Mihails, jo tā ir vieta, ko kikboksā viegli savainot. Es gan nepadodos un cenšos nelikt ceļus pie grīdas, kas arī izdodas. Pumpēties uz pirkstgaliem ir sasodīti grūti - izdodas gan nevis pāriet uzreiz no plaukstām uz pirkstgaliem, bet no sākuma labajai rokai pāriet uz pirkstgaliem, pēc tam - kreisajai. Arī šo paņēmienu iesaka Mihails, kad redz, ka mums neizdodas uzreiz noturēt sevi uz pirkstgaliem - tieši tas ir viens no laba trenera indikatoriem, lai katram atrastu atbilstošas slodzes vingrojumus. Vēderprese nav viegla, bet izturama, toties vingrojumi interesanti, jo pārsvarā jāpilda pārī. Vēl viens "jaukumiņš" ir pietupieni, kas pa 15 reizēm jāizpilda starp kikboksa vingrinājumiem, taču nākamajā dienā neticami, bet nekas nesāp. Tur savs nopelns ir aromātiskajai turku pirtij, kas Inifnity tiešām ir ļoti laba. Lai gan man pirtis līdz šim nepatika, tagad zinu, ka tas ir mans atalgojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko