Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Svētkos uzmaniet mīluļus

Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem, tādēļ pienācis laiks atcerēties par dažiem drošības pasākumiem, kas nepieciešami, lai jūsu mīlulis pārdzīvotu svētku sezonu bez liekiem satricinājumiem. Interneta portāls WebVet.com, balstoties uz veterinārārstu padomiem, apkopojis sešus riska faktorus, kas svētku laikā apdraud mājdzīvniekus.

Ziemassvētku eglīte: kaķiem nereti ienāk prātā uzrāpties eglītē, tādēļ derētu parūpēties, lai kociņš būtu labi nostiprināts. Jāuzmana kucēni, kam dažkārt rodas kārdinājums pagaršot eglītes skujas. Ja eglīte tiek turēta ūdenī, tam nevajadzētu pievienot eglītes mūžu paildzinošas ķimikālijas, jo mājdzīvnieks var pagaršot ūdeni.

Rotājumi: spožas mantiņas ir nepārvarams kārdinājums kaķiem, kas mēģinās ar tām spēlēties. Suņi var norīt mazas mantiņas, ja tās pakārtas zemu eglītē. Tādēļ mazās mantiņas ieteicams piestiprināt eglītes augšpusē, bet lielākās var piekārt apakšā. Ja izmantojat svētku lampiņas, jārēķinās ar risku, ka suns vai trusis mēģinās pārgrauzt elektrības vadu. Jāuzmana arī ietinamais papīrs un dažādi striķīši, ko mājdzīvnieks var apēst.

Svētku augi: puansetijas (Ziemassvētku zvaigznes) var izraisīt saindēšanos, ja mājdzīvnieks pagaršojis šo augu.

Šokolāde: nekādā gadījumā nedodiet suņiem šokolādi, jo tajā esošās vielas suņiem var izraisīt smagu saindēšanos. Šokolādes sastāvā ir teobromīns, kas suņiem izraisa centrālās nervu sistēmas un sirdsdarbības traucējumus. Bīstamākā ir tumšā šokolāde, kas satur lielāku teobromīna devu.

Ēdiena atliekas: Ziemassvētku galdā nereti tiek celti trekni un smagi ēdieni; ja atliekas izbaro sunim vai kaķim, dzīvnieks var pārēsties un krietni pieņemties svarā. Aptaukošanās arvien vairāk ir izplatīta arī mājdzīvnieku vidū. Mājdzīvniekiem nevajadzētu dot vistas un citu putnu kauliņus, kas var savainot gremošanas sistēmu.

Svētku viesi: ja mājā ienāk mājdzīvniekam sveši cilvēki, viņš var pārbīties un mēģināt aizbēgt. Viesi dažkārt aizmirst parūpēties par durvju aizvēršanu, tāpēc dzīvnieks var izsprukt ārā. Vēlams, lai suņiem un kaķiem ap kaklu būtu siksniņa, uz kuras rakstīts saimnieka vārds, adrese un tālruņa numurs. Pazušanas gadījumā tas palīdzēs atrast mājdzīvnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko