Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Viss paveikts pašas rokām

TV3 šova Koru kari režisore Dita Torstere iekārtojusi dzīvokli pagājušā gadsimta sākumā celtā mājā. Nojaucot sienas, iegūtas vairākas gaišas telpas

Dita Torstere pirms vairākiem gadiem Pārdaugavā nopirkto dzīvokli iekārtojusi pati pēc savas gaumes - bez dizaineru palīdzības. Turklāt, ņemot vērā, ka māja celta 1917.gadā, darba dzīvokļa iekārtošanā netrūka.

Logs arī vannasistabā

Kad Dita šo dzīvokli nopirka, tas izskatījies kā tipisks komunālais dzīvoklis, tādēļ pirmais darbs bijis to kardināli pārbūvēt, novācot visas liekās sienas un izveidojot vairākas lielas, gaišas telpas. Ņemot vērā saimnieces vēlmes, meistari logu ierīkojuši arī vannasistabā - telpā, ko Dita Torstere ciemiņiem izrāda ar lepnumu. "No mammas un kādas radu kundzes dabūju vairākus jaukus skapīšus, kas, manuprāt, vannasistabas interjeram piestāv ideāli." Senatnīgās mēbeles Dita restaurējusi pati, ieskaitot gruntēšanu un atbilstošas furnitūras piemeklēšanu. "Mamma nevarēja saprast, kā flīzes uz sienas var nebūt vienā līmenī, bet man šāds risinājums patīk!" viņa smejas. Vannasistabā vietu atraduši arī draugu dāvāti sīkumi un dekori, kas jauki papildina interjeru.

Vislielākās problēmas Ditai sagādājusi atbilstošu lampu atrašana - viņa nekad nav varējusi iedomāties, ka tas var būt tik sarežģīti. Taču izrādās - ja meklē, tad atrod; un režisores vannasistabu tagad rotā kādā Rīgas veikalā pirktas patiešām burvīgas lampas, kas atgādina stienītim pārkārtu dvieli.

Mācījusies no pārdevējiem

Vislielāko pārbūvi piedzīvojusi virtuve. Dita lepojas ar šeit ieguldīto darbu - tieši šī telpa piedzīvojusi vislielākās pārmaiņas, tostarp pat durvju pārvietošanu. "Absolūti nenožēloju, ka virtuve ir tik liela - tā tiešām ir mājas centrālā telpa, kur notiek visi tusiņi!" viņa smejas un piebilst - iepriekšējā Jaunajā gadā, kad viņai bijis daudz darba, vairāk nekā divdesmit draugu viņu jau gaidījuši mājās ar sagatavotu cienastu un visiem virtuvē pieticis vietas.

Telpas centrā novietots ozolkoka galds un pieskaņoti krēsli, kas rada īstu mājīguma izjūtu. Arī tie gaida atjaunošanu. "Nav viegli izdzīvot mammai ar bērnu, tādēļ vienmēr meklēju visādus variantus, kur un kā izdevīgāk dabūt mēbeles," saimniece skaidro un atzīst, ka vismazāk viņai patīkot iepirkties lielajos mēbeļu veikalos, kur viss ir jauns un diez vai gatavots no īsta koka. Tādēļ viņa atradusi dažādus citus veikaliņus - piemēram, Gaiziņu Centrāltirgus teritorijā. Tur pirkta liela daļa virtuves mēbeļu - arī virtuves skapīši, elektriskā plīts un iebūvētais ledusskapis. Šis pirkums Ditai izmaksājis patiešām lēti - vien pārsimt latu. Jāpiebilst vien, kas tas bijis pirms vairākiem gadiem.

"Šīs mēbeles pirku tādēļ, ka zināju - man būs to visu kur nolikt. Un pati arī komplektēju un visu montēju." Starp citu, tieši kādā no mazajiem mēbeļu veikaliņiem Dita atradusi risinājumu virtuves skapīšu novietošanai. Tagad viņa ir pilnīgi pārliecināta - runājot ar veikalu pārdevējiem, iespējams tikt pie vislabākajām idejām! Viņi režisorei pat iemācījuši, kā jābūvē šķūnītis.

"Domāju, ka ar šiem skapīšiem esmu labi atrisinājusi gan interjera jautājumus, gan izdomājusi, kā nesabojāt virtuves sienas," viņa ir pārliecināta.

Sešdesmit balti lāči

Pirmais, ko viesi pamana, ieejot Ditas istabā, ir apmēram 60 balti dažāda lieluma spēļu lācīši, kas sasēdināti uz plaukta. Šī kolekcija aizsākta pavisam nejauši, taču nu izvērsusies par īstu kolekciju. "Šī vienlaikus ir mana viesistaba, dzīvojamā telpa un darbistaba," režisore saka un piebilst, ka ērtā paskata gulta vidū ir viņas tronis - tieši tur top svētdienas vakara pārraižu scenāriji. "Galvenais, lai mājas iekārtojums ir ērts un funkcionāls! Un istabā nevajag neko lieku."

Pēc šāda principa iekārtota arī Ditas Torsteres dēla Rūdolfa istabiņa, kur ir viss skolasbērnam nepieciešamais, ieskaitot milzīgu globusu un datoru.

"Pa druskai, pa druskai, un man sāk likties, ka reizēm tā nejaušība rada lielāku un labāku dizainu nekā tad, ja kaut ko dara speciāli," Dita Torstere atklāj interjera iekārtošanas galveno pamatprincipu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko