Laika ziņas
Šodien
Migla

Cepts biezpiena siers ar bumbieriem dzērvenēs un kraukšķinātu bekonu

Pagatavošana:1. Pilnpiena biezpienu liek katlā un vāra, līdz izgaro mitrums, pievieno uz pannas apsildītas ķimenes, sviestu, garšvielas (sāli un piparus). Liek biezpienu marlē vai caurdurī un nospiež, lai veidojas siers.

2. Kad siers kļuvis stingrs (atdzisis), apziež ar kaņepju sviestu un liek cepeškrāsnī 60 grādos cepties vēl kādu stundu, lai veidojas cieta garoziņa. Atdzesē un griež gabaliņos.

3. Bumbierus nomizo, no dzērvenēm un cukura savāra marinādi. Liek bumbierus karstā marinādē un noņem no plīts. Nav ieteicams vārīt, jo bumbieriem ir mīksta struktūra un tie var izjukt. Bumbierus marinādē atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

4. Bekonu cep cepeškrāsnī, līdz tas kļūst kraukšķīgs.

5. Visas sastāvdaļas servē uz šķīvja. Uz bumbiera liek ķirbju ievārījumu ar cidonijām, kas labi saderēs garšā ar cepto sieru un bekonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

Četrām porcijām vajadzēs: 300 g 9% pilnpiena biezpiena, 1 tējk. ķimeņu, 50 g sviesta, garšvielas, 2 olas dzeltenumus, 30 g kaņepju sviesta, 4 bumbierus, 200 g dzērveņu, 30 g cukura, 8 šķēlītes cūkgaļas bekona, 4 ēd. k. ķirbju ievārījuma ar cidonijām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko