Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Siers

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu, stiltonu vai gorgozolu. Šis pelējums ir zili zaļgans, drusku glums un nedaudz ož pēc amonjaka. Kā līdz tam nenonākt? Kā pareizi uzglabāt sieru mājas ledusskapī?

Cesvaines piens atsakās no Krievijas vārda izmantošanas savā produkcijā

Paužot atbalstu Ukrainas tautai, uzņēmums Cesvaines piens turpmāk savas produkcijas nosaukumā vairs neietvers Krievijas nosaukumu, proti, Krievijas siers turpmāk tiks saukts par Tilzītes sieru (Tilsit, Tilsiter). Nosaukums tiks mainīts visiem Cesvaines piens zīmola produktiem un uzņēmuma pārstāvētā zīmola Siera nams izplatītajai produkcijai, informē ražotājs.

Eiropas siera ražotāji atklājuši iespēju apiet Krievijas noteikto importa embargo

Eiropas siera ražotāji atraduši niansi Krievijas likumdošanā, kas tiem palīdz apiet varasiestāžu noteikto importa embargo šim piena izstrādājumam, vēsta laikraksts Izvestija.Laikraksts norāda, ka Eiropas siera ražotāji aktīvi izmanto Krievijas valdības pieņemto izņēmumu, kas ļauj tirgū ievest produktus bez laktozes, bet noteiktas prasības laktozes saturam sierā nav.

Septiņi siera pasniegšanas noslēpumi

Siers garšojot daudz labāk, ja pasniegts glīti un acīm baudāmi. Trikāta Siera akadēmija sadarbībā ar šefpavāru Jevgeniju Ponomarjovu atklāj septiņus noslēpumus, kā pasniegt sieru gan acīm, gan vēderam tīkamā veidā. Pamata nosacījums - uz siera plates jābūt vismaz trīs sieru veidiem. Katru sieru griez citādākKatru sieru jāgriež citādāk, piemēram, mīksto sieru sagriez smalkos, nelielos trijstūrīšos, sieru ar zilo pelējumu var rūpīgi salauzt ar rokām – tā tas garšos vislabāk.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide