Ātrā šokolādes kūka
Sastāvdaļas: 200 g šokolādes, 100 g mīksta sviesta, 60 g cukura, 5 olas, 4 ēd. k. miltu, 200 g ogu (saldētas vai svaigas upenes, ķirši, jāņogas), šķipsna sāls
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Katliņā ieliek šokolādi kopā ar sviestu un izkausē uz lēnas uguns.
2. Kamēr šokolāde un sviests kūst, bļodā atdala olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus, pievienojot sāli, uzputo stingrās putās.
3. Kad šokolādes un sviesta maisījums labi izkusis, pievieno olu dzeltenumus un kārtīgi sajauc. Pēc tam pievieno cukuru un miltus, sajauc un masā iecilā uzputotos olbaltumus.
4. Cepamo trauku (ar augstām malām) ieeļļo un apkaisa ar miltiem. Tajā ielej kūkas mīklu, virsū pārkaisa ogas.
5. Trauku ar kūkas mīklu liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Kad kūka izcepusies, to atdzesē, tad ņem ārā no trauka.
Lai labi garšo!