Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Ziemas krēmzupa

Gatavo Dita Lase, Latvijas veģetārieša rokasgrāmatas autore

Pagatavošana

1. Burkānu, pētersīļa vai selerijas sakni, sīpolu nomizo, sagriež gabalos. Skābos kāpostus sagriež sīkāk.

2. Sviestā apcep krustnagliņas, kadiķogas, tad lauru lapu un timiānu, tūdaļ pat liek klāt burkānu, sīpolu, pētersīļa vai selerijas sakni. Maisot pasautē pāris minūšu. Pievieno ap 300 gramu kāpostu, baltvīnu, buljonu, visu vāra 30 minūtes.

3. Tikmēr maizi sagriež kubiņos un sausā pannā apgrauzdē brūnu (ja nav valriekstu maizes, pilngraudu maizi apgrauzdē kopā ar valriekstiem).

4. 100–150 g skābo kāpostu liek pannā izkausētā sviestā, pārlej ar medu, izkarsē, lai karamelizējas. Gatavo zupu sablendē viendabīgu. Lej atpakaļ katlā, pievieno saldo krējumu, maisot uzsilda, bet nevāra. Lej šķīvī, uzrīvē mazliet muskatrieksta, pārkaisa papriku, vidū liek karamelizētos kāpostus un grauzdiņus. Ēd nekavējoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

1 burkāns, 1 sīpols, 1 neliela pētersīļa sakne, ap 450 g skābētu kāpostu, 1 ēd. k. medus, 1 glāze pussausā baltvīna, 1 l dārzeņu buljona, 200 ml 10% saldā krējuma, lauru lapa, 2 krustnagliņas, 2–3 kadiķogas (pēc vēlēšanās; es pirku Gourmet Studio Lienes ielā 9, Rīgā), 1/4 tējk. timiāna, vesels muskatrieksts, šķipsniņa saldās vai asās paprikas pulvera, 2–3 rikas valriekstu maizes (es lietoju Rimi gatavoto) vai sadrupināti valrieksti un kāda pilngraudu maize, 2 ēd. k. sviesta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko