Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Roku rokā ar progresu

Nu jau vairākus gadus grūti iedomāties kādu sevi cienošu lielo aparatūras ražotāju, kurš nebūtu radījis vairāk vai mazāk pilnvērtīgu viss vienā mūzikas atskaņošanas sistēmu. Tāpat jau vairākus gadus ir pilnīgi neiedomājami uzskatīt, ka šādi aparāti nav vērā ņemami. 

Unitārisma spožums un postsProtams, vēl joprojām liels skaits mūzikas un kvalitatīvas audio- aparatūras mīļotāju seko tradicionālajam dalīto bloku ceļam. Taču, ja man būtu jādomā par audiosistēmu, piemēram, birojā, es noteikti izskatītu viss vienā sistēmas iegādes variantu. Uzskatu, ka šobrīd, un droši vien vienmēr, CD vai DVD resīveri ieņem nišu starp lifestyle un atsevišķu komponentu sistēmām. 

Tāds paziņojums šķiet it kā absurds tā pašsaprotamībā, tomēr uzskatu, ka tam lieku reizi bija jāizskan, lai apliecinātu šādas ražotāju pieejas lietderību. Lielākais viss vienā sistēmas lietotāja ieguvums nenoliedzami ir telpas un laika, kā arī līdzekļu ekonomija. Viena kaste aizņem daudz mazāk vietas, tai nav nepieciešami starpbloku vadi, kuru tīmekļos nereti ieviešas arī reāli zirnekļi, nav nepieciešams izdomāt, kā pēc iespējas skaistāk izvietot arvien augošo aparātu grēdu. Zaudējums savukārt ir dažādo signālu ķēžu savstarpējā mijiedarbība, bet es neesmu īsti pārliecināts, ka konkrētajā cenu kategorijā tam varētu būt graujoša nozīme. Turklāt šāds risinājums vēl laupa iespēju eksperimentēt ar dažādu komponentu savstarpējo sinerģiju vai tās trūkumu. Un vienīgais reālais trūkums ir jauno tehnoloģiju, piemēram, impulsu barošanas un D klases pastiprinātāju, neiztrūkstoša izmantošana šāda veida aparatūrā.

Toties, runājot par tām pašām jaunajām tehnoloģijām, apskatītais Rotel izstrādājums nodrošina kā analogās, tā digitālās ieejas, USB pieslēgvietu, bezvadu interneta pieslēgumu, FM un DAB, kā arī interneta radio uztvērēju un UPnP servera plūsmas spēlēšanu. Protams, ka CD spēj spēlēt kā audio, tā em-pē-trīs. D klases pastiprinātājs piedāvā 100 W jaudu uz kanālu pie 8 Ω slodzes.

Šķautņu rezonanseCenšoties noskaņoties rakstīšanai, esmu ieslēdzis Radio Naba. Pirmais, kam pievēršu uzmanību, ir, manuprāt, lieliskais Louie Fontaine spagetti western estētikā ieturētais skaņdarbs Running Hot. Jau līdz tam uzskatīju, ka Rotel RCX1500 lieliski atskaņo radiosignālu. Arī tagad, pat ņemot vērā, ka dziesma skan mp3 192 Kb/s kodējumā un vēlāk cieš vēl no frekvences modulācijas procesa, trompete skan lieliski, ģitāra ir dzidri piesmakusi un veiksmīgi savijas ar Pasaules Rokenrola vēstnieka Liepājā balsi. 

Nākamā dziesma kalpo kā vēl viens arguments manai pārliecībai, ka Radio Naba izmantotajā Tune stacker programmā mīt saprāts, jo atskan Wedding Present - Big Rat, ko no iepriekšējā gabala šķir aptuveni 30 gadi. Rotel nepieviļ – visi instrumenti ir savās vietās, vedingu ierakstiem raksturīgais īpatnējais ģitāru skanējums nav cietis, un arī mūžīgā balss ļaunā ironija ir tepat. Radio klausīšanās beidzas ar Zig Zag jauno kompozīciju Labi. Pie miksa, šķiet, ir piedomāts daudz, process ir novests teju līdz pilnībai, ne velti līdz šai, gala, versijai saņēmām vismaz četrus citus dziesmas variantus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko