Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Februārī Rīgā notiks Eiropas dejas kolas P.A.R.T.S. atlases konkurss

Viena no Eiropas vadošajām laikmetīgās dejas skolām P.A.R.T.S. izsludina studentu uzņemšanu 2019. līdz 2022. mācību gadam un 2. februārī rīkos atlases konkursu Rīgā , deju skolas Dzirnas telpās, informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.

P.A.R.T.S. ir starptautiska laikmetīgās dejas skola Briselē, kuru 1995. gadā dibinājusi leģendārā flāmu dejas māksliniece Anna Terēze De Kersmākere. P.A.R.T.S. ir pazīstama ar savu progresīvo izglītību, kas balstīta De Kersmākeres un citu horeogrāfu radošajās praksēs. P.A.R.T.S. nereti tiek dēvēta par māksliniecisku projektu un nākotnes laboratoriju, un te iegūtās prasmes daudziem tās absolventiem ļauj ātri iekarot savu vietu dejas pasaulē. Skola izceļas ar spēcīgo pasniedzēju sastāvu, kuru vidū ir daudzi šībrīža vadošie Eiropas un pasaules dejas mākslinieki un teorētiķi.

Skolā tiek uzņemti studenti no visas pasaules, jo viens no P.A.R.T.S. principiem ir padarīt augsta līmeņa izglītību jebkuram jaunam cilvēkam, neatkarīgo no mītnes zemes. Šim nolūkam kalpo arī skolas stipendiju programma. P.A.R.T.S. skolā izglītību ir ieguvuši arī divi Latvijas dejas mākslinieki – Krišjānis Sants un Rūta Ronja Pakalne.

P.A.R.T.S. rīko jaunu studentu uzņemšanu reizi trīs gados, un jau trešo reizi pēc kārtas Baltijas reģiona priekšatlases konkurss notiks Rīgā, sadarbībā ar Latvijas Jaunā teātra institūtu. Uz P.A.R.T.S. atlasi 2. februārī ir gaidīti jauni dejotāji no 18 līdz 23 gadu vecumam ar vidusskolas diplomu un labām angļu valodas zināšanām. Dalībniekiem jāreģistrējas tiešsaistē līdz 28. janvārim.

Pēc atlases kārtas Rīgā veiksmīgie kandidāti tiks uzaicināti piedalīties fināla kārtā Briselē šī gada aprīlī. Studijas P.A.R.T.S. sāksies 2019. gada septembrī.

Reģistrācija, plašāka informācija par uzņemšanu un P.A.R.T.S. studiju programmu Training cycle angļu valodā ir pieejama skolas mājaslapā www.parts.be.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja