Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla pasākumi notiks Rīgā, Rēzeknē, Ventspilī un Riebiņos

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla pasākumi laikā no 4. oktobra līdz 30.oktobrim notiks vairākās vietās Rīgā, kā arī Preiļu novada Riebiņu kultūras namā, Ventspils teātra namā Jūras vārti un Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, šodien preses konferencē pastāstīja festivāla direktore Lita Beiris.

Baleta festivāla laikā paredzētas baleta izrādes, fotoizstāde un baleta kino seansi.

Baletam veltītu vērienīgu fotoizstādi Latvijas Nacionālā baleta simtgades lidojums trešdien, 5.oktobrī, plkst. 17 atklās Mencendorfa namā Rīgā. Baleta fotogrāfija ir īpaši sarežģīta, jo prasa no fotogrāfa prasmi notvert to mirkli, kad dejotāja poza ir visizteiksmīgākā, preses konferencē sacīja Beiris. Izstādē varēs redzēt leģendāru Latvijas baleta zvaigžņu, piemēram, Annas Priedes, Janīnas Pankrates, Veltas Vilciņas un citu fotoattēlus izrāžu kostīmos, dejas kustībā.

Jau tradicionāli festivāla atklāšana notiks ar labdarības koncertu tirdzniecības centrā Origo. Šoreiz tas notiks piektdien, 7.oktobrī, plkst. 17. Šajā koncertā piedalīsies Nacionālā baleta, Rīgas baleta skolas, deju skolu Benefice, Buras, Karuselis, kā arī Tāļa Sila baleta akadēmijas dejotāji. Te varēs vērot visdažādāko stilu dejas, džeza dejas, hiphopa, baleta un citas.

Tajā pašā dienā, 7.oktobrī, tikai plkst. 20, kinoteātrī Splendid Palace notiks baleta kino nakts Latvijas baleta kods, kuras laikā varēs noskatīties latviešu režisoru filmas par baletu - Agitas Cānes Dzīve baletā - 80.gadu Latvijas baleta zvaigznes un Laimas Žurginas dokumentālo vēstījums par labdarības koncertu Tivoli koncertzālē Kopenhāgenā ar Latvijas baleta māksliniekiem visas pasaules Dānija - Latvijai.

Nacionālās operas un baleta Jaunajā zālē ceturtdien, 13.oktobrī, plkst. 20 un Preiļu novada Riebiņu kultūras namā sestdien, 15.oktobrī, plkst. 19 varēs vērot Jo Stromgrena modernā baleta kompānijas (Norvēģija) izrādi The Loft. Norvēģijas vēstniece Morenga raksturoja Jo Stromgrena modernā baleta kompāniju kā izcilu dejas teātri ar ļoti oriģinālu dejas tehniku.

Sestdien, 21.oktobrī, plkst. 19 Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē notiks Quorum Ballet modernā baleta kompānija (Portugāle) izrāde Romeo and Juliet. Beiris šo izrādi ieteica kā ļoti neparastu iestudējumu, kurā vērot jaunu Prokofjeva mūzikas lasījumu ar jaunām tehnoloģijām un modernā baleta deju kustībām, jauno tehnoloģiju scenogrāfijā.

Kinoteātrī Splendid Palace 29.oktobrī plkst. 20 kino seansā Nakts ar Balerīnu, kur varēs redzēt divas filmas - baleta izrādes Gulbju ezers un Sapnis vasaras naktī Anželīna Prožakāža horeogrāfijā. Seanss ilgs 3,5 stundas. Abas filmas veidojis režisors Tomijs Paskāls, kurš arī pats ir dejotājs. Uzulniece izrādes Sapnis vasaras naktī iestudējumu raksturoja kā absolūti unikālu, kam gan neesot sakara ar oriģinālo Šekspīra lugu, bet Gulbju ezers ir "pilnīgi traks" iestudējums ar ļoti izteiksmīgu modernā baleta valodu.

Pirmais Starptautiskais Baltijas baleta festivāls notika 1996. gadā. Laika gaitā tas ir kļuvis par starptautiski atpazīstamu festivālu, kurā ir uzstājušās daudzas pasaulslavenas zvaigznes no Eiropas, Amerikas un Āzijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja