Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina piedalīties grāmatu lasīšanas maratonā

Izdevniecība “Latvijas mediji” jau otro gadu pēc kārtas aicina bērnus un jauniešus vecumā no 3 līdz 18 gadiem, kā arī viņu vecākus, citus ģimenes locekļus un draugus iesaistīties grāmatu lasīšanas maratonā Grāmatons, izaicinājuma ietvaros lasot grāmatas latviešu valodā un pildot radošus uzdevumus.

Konkursa mērķis ir veicināt grāmatu lasīšanas prasmes un popularitāti bērnu, jauniešu un viņu ģimenes locekļu vidū, kā arī rosināt jēgpilni pavadīt vasaras brīvlaiku, dažādojot brīvā laika pavadīšanas veidus un veltot laiku arī radošām, ar grāmatu lasīšanu saistītām aktivitātēm.

Grāmatonā grāmatas var un vajag lasīt ne vien istabā, bet arī ņemt tās līdzi brīvā dabā – pludmalē, dārzā, ceļojumā. Visur, kurp vien tu dodies, var atrasties vieta arī kādai labai un aizraujošai grāmatai.

Konkursa dalībniekam ir jāaizpilda Grāmatona kartīte, kas darbojas pēc spēles bingo principa – lauciņš ir izpildīts, kad izlasīta tajā norādītā grāmata vai veikts radošais foto uzdevums. Par katru izlasīto grāmatu jāuzraksta pavisam īsa atsauksme. Konkursā noteiktas četras vecuma grupas: 3+, 6+, 11+ un ģimenes grupa, kurā ietilpst gan bērni, gan vecāki un citi ģimenes locekļi vai draugi.

Lai piedalītos izdevniecības Latvijas mediji un sponsoru dāvanu karšu izlozē, konkursa dalībniekam jāaizpilda vismaz 3 lauciņi, kuros ir 2 grāmatas un 1 radošais uzdevums. Lielās balvas un sponsoru dāvanu karšu izlozē piedalīsies tie dalībnieki, kas aizpildījuši visu kartīti. Dalībnieku iesniegtos aprakstus un attēlus tāpat izvērtēs žūrija, piešķirot īpašas balvas par aktīvu iesaisti un radošumu.

Kopējais balvu fonds pārsniedz 1500 eiro:

  • Lielā balva – Viedtālrunis Samsung Galaxy A32;
  • Latvijas mediji dāvanu kartes;
  • Līvu akvaparks ģimenes dāvanu kartes;
  • Tīklu parks dāvanu kartes;
  • ģimenes ielūgumi uz Leļļu teātra izrādi Lidojošo cūku nams;
  • Līgatnes dabas takas dāvanu kartes.

Konkursa uzdevumu kartīti ar aizpildītiem lauciņiem, kā arī fotogrāfijas jāiesniedz līdz 2022. gada 15. augustam: tiešsaistē www.gramatons.lv, elektroniski, sūtot uz e-pasta adresi grā[email protected], vai, sūtot pastā uz adresi Toma ielā 4, Rīgā, LV-1003.

Konkursa uzvarētāju apbalvošanas pasākums notiks kultūras un mākslas telpā Siguldas Devons.

Ar grāmatu lasīšanas maratona Grāmatons konkursa nolikumu ir iespējams iepazīties mājas lapā: www.gramatons.lv vai izdevniecības Latvijas mediji Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja