Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdota Ineses Zanderes dzejoļu grāmatu bērniem Kaķis uz klavierēm ar Anitas Paegles ilustrācijām

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs laidusi klajā Ineses Zanderes dzejoļu krājumu Kaķis uz klavierēm, ko bagātīgi ilustrējusi māksliniece Anita Paegle. Grāmatā apkopoti 23 dzejoļi – no jautra skaitāmpanta līdz liriskai balādei, tādēļ tā būs saistoša visai ģimenei, gan pašiem mazākajiem bilžu grāmatu lasītājiem, gan arī pieaugušajiem.

Krājuma nosaukums Kaķis uz klavierēm ņemts no tāda paša nosaukuma dzejoļa, kurš, autores vārdiem sakot, "nav par rāmu kaķi, kas snauž uz klavierēm un murrā, bet par negaidītu  lēcienu, kas pilnmēness naktī uzrauj kājās visu māju, par noslēpumainu nakts dzīvnieku, kurš muzicē, staigājot pa klavieru taustiņiem. Par acīm, kas satraucoši spīd tumsā".

Kaķa – reālajā dzīvē sastapta, sapnī redzēta, iedomāta, rotaļā iesaistīta, cilvēka raksturā saskatīta, no pasaku un grāmatu pasaules iznākuša, savām rokām no sniega veidota – daudzveidīgais tēls grāmatā dzīvo dažādos kontekstos un dzejas formās. Dzejnieces un mākslinieces uzburtajā kaķu un cilvēku pasaulē vienmēr vējo dabas klātbūtne un katra dzīva būtne vienlīdz ilgojas būt gan brīva, gan citām piederīga. Autores vēlējušās laikā, kad mīlināšanās ap kaķu bildītēm pārņēmusi sociālos tīklus, dot kaķim iespēju būt pilnvērtīgam mākslas tēlam.

Anita Paegle ir Latvijas ilustrācijas klasiķe, tuva un mīļa ne vienai vien lasītāju paaudzei, un viens no nozīmīgākajiem tēliem Anitas Paegles daiļradē ir kaķis, ko māksliniece attēlojusi gan grāmatu ilustrācijās, gan Latvijas Bankas monētā, gan pastmarkās. Ineses Zanderes dzejoļos sastopamo kaķu daudzveidība ļāvusi māksliniecei radoši strādāt šī tēla visplašākajās robežās, kaķu spilgtos raksturus papildinot ar pilsētas ainavām, vēsturiskām ēkām, dažādām reālām detaļām.

Izdevniecības Liels un mazs grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības mājaslapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja