Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Iznācis Arno Jundzes jaunais trilleris Vienīgais liecinieks

Daudzpusīgais rakstnieks, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze uzrakstījis jaunu grāmatu – stilīgu mūsdienīgu trilleri Vienīgais liecinieks, informēja izdevniecības Zvaigzne ABC pārstāve Kristīne Ilziņa.

Romāna Vienīgais liecinieks centrā ir vīrietis, kuram šķietami ir viss, ko var kārot – pašam savs populārs televīzijas raidījums, oficiāla sieva un neoficiāla mīļākā, draugi un sakari, nauda un automašīna – , bet kuru jaušami piemeklējusi tā dēvētā četrdesmitgadnieku krīze.

Tiesa, Jāni (dēvētu par Džo) krīzes virzienā pastumj arī virkne liktenīgu faktoru, pie kuriem viņš pats nav gluži bez vainas, jo, teiksim tā, dzīves lutinātajam vīrietim ir visai neciešams raksturs. Tomēr šī apstākļu sakritība ir par daudz pat viņam – vienas dienas laikā Džo pamanās zaudēt darbu, ģimeni un automašīnu. Demonstratīvi veltījis visiem daudz krāšņu novēlējumu, Džo aizbrauc uz Viļņu, kur no drauga īrētā dzīvoklī raksta skandalozu grāmatu par sabiedrības krējuma dzīvi.

Šai laikā viņš iepazīstas ar jaunu, mazliet īpatnējā stilā ģērbušos meiteni, vēl nenojaušot, cik liktenīga būs šī satikšanās. Asinssarkanais taurenis, kas mākslinieka Artūra Bērziņa veidotajā vāka attēlā liegi piezemējies uz trausla sievietes silueta, vienlaikus būs gan neparasti intensīvu jūtu, gan kāda tumša noslēpuma simbols. Kādubrīd Džo attopas, ka ir ieķēpājies līdz ausīm… bet kur gan īsti? Un arī lasītājs attopas, ka romāna Vienīgais liecinieks intriga ir kļuvusi pārāk aizraujoša, lai tā vienkārši noliktu grāmatu malā.

Tomēr vienlaikus ar kriminālfilmas cienīgu sižetu autors darbā iepin labu tiesu ironijas un trāpīgu vērojumu, runājot par mūsdienu Latvijas sabiedrību, kultūras dzīvi, masu medijiem un ikdienas aktualitātēm. Pats rakstnieks savu darbu dēvē par "pandēmijas laika pasaku", taču mēs zinām, ka tieši dzīve mēdz piespēlēt visneticamākos sižetus. Tāpēc Vienīgais liecinieks būs lieliska lasāmviela katram, kurš izbauda sižetisko mīklu minēšanu, kolorīti zīmētus tēlu raksturus un asprātīgu, dzīvu valodas stilu.

Pieejama arī e-grāmata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja